Українця посадять на рік за графіті з Януковичем

Українця посадять на рік за графіті з Януковичем
14 січня Зарічний райсуд Сум засудив Володимира Никоненка до одного року обмеження волі за трафаретне графіті, на якому з червоною крапкою у лобі зображено обличчя, нібито схоже на Президента Віктора Януковича.

У вироку суду про Президента України не повідомляється, пише Корреспондент.

Там говориться про графіті обличчя, "яке викликає у нас співчуття, тому що воно поранене".

Адвокат підсудного Лариса Сукач заявила, що подасть апеляцію.

"Мій підзахисний визнає, що це графіті в Сумах розміщував він, але Володя відмовляється визнавати в цьому дії, за які передбачена кримінальна відповідальність (його засудили за хуліганство, здійснене групою осіб - ч.2 ст. 296 КК України)", - зазначає Сукач.

"Ми в його діях вбачаємо адміністративне правопорушення, але ніяк не кримінальне. Обурює суворість покарання, яке йому призначили, - рік обмеження волі. Що особливо обурює, за епізодом з графіті - взагалі немає потерпілих. Ніхто не висунув позови або якісь претензії. Цими графіті досі місто рясніє - ніхто їх не змиває і нікого це не обурює, а хлопців засудили до реальної міри покарання", - додала адвокат.

Крім того, суд визнав винним сумчанина Ігоря Ганненка в обливанні фарбою синагоги, а також розміщенні в Сумах свастики, і засудив його до року і 8 місяців позбавлення волі. Ще двоє осіб визнані винними в підпалі однієї з кімнат гуртожитку СумДУ 29 серпня 2011 року, де проживали іноземні студенти: суд засудив їх до двох років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Совершенно правильное решение!
Попортил чужое имущество, в том числе и казённое и типа не причём. Пора привыкать отвечать за свои проступки.
Во вторых Президент есть Президент и нужно его уважать. Если не уважать то, хотя бы не унижать ибо ты унижаешь всех тех граждан кто за него отдал свой голос.
Відповісти
З радістю принижуватиму всіх громадян, які голосували за такого нікчему, як наш Президент. Сподіваюсь він захворіє на невиліковну хворобу і помре як пес немитий.
Відповісти
Антинародна влада звинуватила політично активну молодь, яка виступала проти бандитського режиму Януковича! Сьогодні, під мовчання суспільства, система закриває ні в чому не винних людей, які бажають своєму народу кращого майбутнього. Цей волаючий інцидент вкотре показав, що ніколи не можна вірити провладним, просистемним собакам, котрі знищують свій же народ, що б вони вам не говорили, які б обіцянки не обіцяли. Сьогодні кожна адекватна людина ненавидить Януковича та його прихвостнів і лише за це сьогодні можуть посадити. Кожного. Народ смирно терпить та мовчить і голосує на «виборах», і, користуючись такими рабськими тенденціями, нашу країну щодня перетворюють у все більш тоталітарну, авторитарну та репресивну антилюдську державу. Скільки ще ми будемо мовчати?Байдужість - крок до зради!
Відповісти
Та вигнати тих хто голосовав за Ялинковича в Сибір!
Відповісти
Останні новини
Українця посадять на рік за графіті з Януковичем
15 січень, 2013, 10:47