Кабмін хоче залишити Україну в зимовому часі

Кабмін хоче залишити Україну в зимовому часі
Міністерство економічного розвитку готується внести до парламенту законопроект, який передбачає відміну переходу України на літній та зимовий час.

Відповідний документ розміщений на сайті відомства, пише Українська правда.

"Проектом закону на території України запроваджується час другого годинного поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки", - йдеться у пояснювальній записці законопроекту.

Автори законопроекту стверджують, що установлення вищезазначеного порядку обчислення часу спрямоване на забезпечення покращення стану здоров’я громадян, підвищення працездатності населення, зменшення кількості аварій.

Документ має набрати чинність з 1 березня 2013 року.

Ініціатори законопроекту нагадали, що Кабінет Міністрів ще рік тому ухвалив цей документ та вніс його на розгляд парламенту. Однак після зміну складу Верховної Ради та уряду виникла необхідність повторного узгодження цього документу.

Нагадаємо, востаннє в Україні стрілки годинників на годину назад переводили 28 жовтня 2012 року. І цей перехід на зимовий час мав би стати вже останнім, щоб більшість України залишилась у властивому їй другому часовому поясі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.