У луцькі школи не прийматимуть дітей без щеплень

У луцькі школи не прийматимуть дітей без щеплень
Діти, які не мають щеплень проти кору, але які були свого часу прийняті в школу, нині продовжують навчання в класах. Втім, вже з 1 вересня нещеплених дітей в луцькі школи не прийматимуть.

Про це розповіла начальник управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, – пише ІА Конкурент.

На сьогодні нещеплені діти продовжують навчатись у школах. Адже не допускати на навчання в школах нещеплених дітей, які були прийняті в школи свого часу, освітяни не можуть. Однак в садочки нещеплених дітей не беруть. Також вже з 1 вересня не будуть приймати дітей без щеплень і в школи.

На сьогодні стоїть питання превентивної роботи з цього питання. Отож, директори шкіл працюють з батьками дітей, які не мають щеплень.

«У садочках ми не приймаємо нещеплених діток, а з першого вересня у школи не будемо приймати таких дітей. Щодо тих, які зараз навчаються і не мають щеплень, то зараз іде роз'яснювальна робота дирекції на загальних зборах про обов'язковість щеплень, але відчислювати дітей з навчальних закладів, які уже прийняті, ми не можемо», – сказала Зіновія Лещенко.

Зіновія Лещенко додала, що нині вони працюють над тим, щоб батьки їх почули і зробили щеплення своїм дітям. Вона розповіла, що коли у школі № 25 був спалах кору, то потім більшості школярів, які мали контакт з такими дітьми, батьки зробили щеплення від кору.

В.о. директора Волинського лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що у Луцьку в рік 100% вакцинановано дітей: 6 років – 73%. Але тут є небезпека, що два роки і старше – тільки 57%, і старше 7 років – 24 %.

«А вони також можуть захворіти, але є й ще невакциновані», – каже Наталія Янко.

Вона також пригадала, що в Луцьку спалах кору спостерігався у 25-й школі. Там захворіло 15 учнів початкових класів, 11 з яких не здійснювали щеплень відповідно до календаря. Хоча для кору два випадки вважаються спалахом захворювання. Втім після цього випадку там провели щеплення більш ніж 100 дітей.

«У 31 країні Європи не реєструється це захворювання, а у нас це є. Ми говорили з лікарями, що таке буде. Тому що не розуміють люди, батьки, те, що це керована інфекція і що це рано чи пізно буде, а перехворіють всі, хто не отримав щеплення», – сказала Наталія Янко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЦЕ ПРЯМЕ ПОРУШЕННЯ КОНСТИТУЦІЇ !!!
Відповісти
А в Конституції Зіновія Лещенко знає що пише??? На якій законній підставі це все буде? Будуть просто залякувати батьків і приймуть якусь постанову??? Хай іде спочатку читає Конституцію, а тоді іде до влади!!!
Відповісти
Зіновія Лещенко тебе ніхто не уповноважував видавати таке розпорядження і ти на це не маєш ніякого права.А,що батьки покинули роботи і сидять дітей дома глядять,бо тобі так захотілося.А ти спочатку привселюдно по телебаченню прищепи своїх дітей,добре?А ми не хочемо і не будемо,наші діти не заразні, слава Богу здорові. Не лякай нас, ми вже лякані.А тепер,розумій, що й розумні.Якщо ти відкриєш свою школу то будеш її закривати чи відкривати і дітей не приймати.А так гуляй.Є Конституція,читай освітянко.А нам цією труткою дітей не потрібно травити.Ми надіємось на Бога, а він сильний, а не твоя дурна вакцина,яка ніким не перевірена і ти за неї не несеш відповідальності і ніхто,чуєш ніхто.Не можете бабла відмити,залежалася безкоштовна гадость.Подамо в суд ще ти відповіси за свої слова.
Відповісти