Луцькі перевізники не виконують норму з озвучення зупинок

Луцькі перевізники не виконують норму з озвучення зупинок
Проект з озвучення зупинок у маршрутках Луцька – не працює. Хоча за вимогами конкурсу перевізників в усіх маршрутках повинні бути звукові оголошення. Наразі цю вимогу виконують далеко не всі.

Це створює чимало незручностей, особливо для людей із вадами зору. Окрім того, немає й зовнішнього оповіщення. Тобто, слабозорі люди не знають, яка маршрутка прибуває на зупинку і їм також доводиться просити допомоги у сторонніх людей, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

За словами керівника громадської організації «Генерація успішної дії» Віталія Ткачука, ще декілька років тому озвучення було майже у всіх маршрутних таксі Луцька. Але зараз ситуація погіршилась. Чому – невідомо.

«Взяти маршрутки Луцька за сто відсотків, то озвучується з них відсотків, можливо, двадцять. Перевізники кажуть, що «це не ми», що це водії можуть виключати. Шофера кажуть: «ми не можемо виключати». Тобто, звалюють один на одного», - каже Ткачук.

Роботу перевізників, у тому числі як озвучують зупинки у маршрутках, контролює управління транспорту Луцької міськради. Новий очільник, який зайняв посаду буквально декілька днів назад, обіцяє, що займеться цією проблемою.

Начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Віктор Кукішев сказав: «Якщо його немає в автобусі, значить, це проблема або технічна, або людський фактор. То відключили, не включив, батарейка сіла, ще що-небудь. Заплануємо перевірки з цього питання вже після Водохреща. Проведемо, я думаю, десь на першу-другу декаду лютого. Будемо мати якийсь результат. Якщо озвучення там не буде – складатимуть приписи та спілкуватимуться із перевізниками. Якщо скарги на відсутність озвучення будуть часто – із перевізником розриватимуть договір».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На відео білий автобус богдан маршруту №4 стандарту ЄВРО 0 які недопускаються до обслугговування маршрутів міста Луцька. Чому цього небачить новий начальник упраління транспорту можна лише здогадуватись? Можливо$$$$$? Чи можливо батерейкав окулярах сіла?
Відповісти
Останні новини
Луцькі перевізники не виконують норму з озвучення зупинок
19 січень, 2018, 08:00