Хочуть перевірити, як атовці на Волині використовують землі

Хочуть перевірити, як атовці на Волині використовують землі
На Волині хочуть перевірити, чи земельні ділянки, виділені учасникам АТО, використовуються належним чином.

Про це йшлося 22 січня під час оперативної наради у голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Зокрема, перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Анатолій Поляков повідомив, що у минулому році атовцям видали понад 600 дозволів на отримання землі і більше тисячі ділянок.

Усіх виданих дозволів було 634, з них дві третини – на ведення сільського господарства, одна третина – для ведення садівництва і лише близько десятка земельних ділянок – для облаштування дач.

Володимир Гунчик звернув увагу, що не всі ділянки, які отримують бійці, використовуються за призначенням. За його словами, часто ділянки перепродаються іншим людям. Тож він запропонував знайти спосіб перевірити ефективність від цих земель, зважаючи на те, що це приватна власність.

Гунчик наголосив, що наповнення бюджетів від користування ділянками – левова частина від усіх надходжень, тож слід перевірити, як власники сплачують податки за землю. Також він зауважив, що часто на ділянках іде будівництво споруд, розбудова інфраструктури. І на масиві, де є 20 ділянок, за допомогою у проведенні світла, газу, води звертається 15-20 людей, а решта ділянок не освоюється.

Ще одна проблема, яка потребує вивчення, – заліснення, через що ділянки із земель сільськогосподарського призначення переходять у лісовий масив. Для того, щоб потім зрізати ці дерева, необхідно отримувати спеціальні дозволи. Тому, зі слів Гунчика, перевірки необхідні для того, щоб усі землі працювали в рамках тих програм, завдяки яким вони виділені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хочуть перевірити, як атовці на Волині використовують землі
22 січень, 2018, 10:44