Скоро «швидка допомога» на Волині матиме GPS

Скоро «швидка допомога» на Волині матиме GPS
Губернатор Волині сподівається одним із перших в Україні завершити усі роботи, які стосуються створення Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Про це Борис Клімчук говорив на нараді 18 січня, повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

«Ми ще торік розпочали інтенсивно працювати над створенням єдиної диспетчерської служби швидкої допомоги: визначено приміщення та вирішено організаційні питання із забезпечення матеріально-технічної бази. Однак, мусимо пришвидшити наші роботи у цьому напрямку», – наголосив Борис Клімчук.

Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працюватиме на базі станції швидкої медичної допомоги, що на вулиці Словацького, 28, у Луцьку. На ці потреби з обласного бюджету торік виділили триста тисяч гривень. Запрацювати центр має до травня.

«Необхідні кошти маємо, будівельники та проектанти готові. Тут необхідно працювати швидко і не тягнути з часом. Адже хто перший зробить, той отримає значну допомогу від держави: чи то автомобілі швидкої допомоги, чи то комп’ютерну техніку. Волиняни як завжди претендують на лідерство у цій справі», - акцентував Борис Клімчук.

Крім цього, голова облдержадміністрації вчергове наголосив, що усі швидкі, а їх в обласному автопарку 118, будуть обладнані GPS-навігаторами. Навігаційна система у диспетчерській контролюватиме рух, напрямок та місцезнаходження машин. Швидкість обслуговування хворих зросте, проте залежатиме не від «прописки» автомобіля, а від відстані до місця проживання людини.

Голова облдержадміністрації також поінформував, що на 25 січня заплановане позачергове засідання сесії обласної ради, на розгляд якої винесуть питання про створення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Нагадаємо, суть реформи – підвищення мобільності швидкої допомоги через створення додаткових пунктів, злагодженої їх роботи зі станціями швидкої через регіональні Центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Єдина оперативно-диспетчерська служба прийматиме виклики з усієї області і передаватиме їх бригадам, які знаходитимуться найближче до пацієнта.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще б вони мали бензин, а не клянчать кожен раз
Відповісти
"будуть обладнані GPS-навігаторами" - что-то мне подсказывает, что GPS навигаторами, они точно не будут оборудованы. А вот системами GPS мониторинга - вполне возможно. :)))))
Відповісти
Останні новини
Скоро «швидка допомога» на Волині матиме GPS
18 січень, 2013, 14:02