Волинський медик запатентував свій метод лікування

Волинський медик запатентував свій метод лікування
У Волинському обласному госпіталі ветеранів війни застосовують новітні методики лікування остемієлітів – інфекційних захворювань кісток.

Остеомієлітний центр хірургічного відділення медзакладу функціонує з 1989-го року. Тоді тут лікувались, переважно, ветерани Другої світової з наслідками поранень, а зараз повертають до активного життя і учасників АТО, - інформує ВРД НТСУ.

В остеомієлітному центрі лікують пацієнтів із гнійними захворюваннями кісток і суглобів. Торік тут було проведено 246 оперативних втручань, серед яких – використання кісткового цементу з антибіотиками для лікування остеомієліту. Через дорожнечу так звані «спейсери» для кульшових суглобів лікарі роблять власноруч: європейські аналоги для пацієнтів надто дорогі.

Нагноєння штучних суглобів – одна з найпоширеніших проблем, каже лікар Олександр Кругляк. За стандартами страхової медицини, такий суглоб треба замінювати, однак, медик запатентував інший метод лікування.

"При кожній заміні ніжки, вона має бути довша, більш дороговартісна і руйнується кісткова тканина. Для збереження кісткової тканини, щоб людина могла себе нормально почувати, ми думали і прийшла така думка: цей спейсер накладається після обробки на голівку і ми цим самим хворому зберігаємо ніжку, що здешевшує йому повторне оперативне лікування", – розповів Олександр Кругляк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.