Луцька освітянка їздила в Естонію, щоб переймати інклюзивний досвід

Луцька освітянка їздила в Естонію, щоб переймати інклюзивний досвід
Фахівець з питань інклюзивної освіти, методист відділу з питань управлінської діяльності та інклюзивної освіти Волинського інституту післядипломної освіти Світлана Романюк у складі української делегації на чолі відвідала Естонію.

Навчальний візит відбувся 14-19 січня в межах проекту Підтримка впровадження принципів інклюзивного навчання, що реалізується в межах Концепції "Нова українська школа". Ініціювала поїздку дружина Президента України Марина Порошенко.

Як розповіла Світлана Романюк, під час візиту відбувалися зустрічі з місцевими педагогами та посадовцями. Україні відвідали загальні та спеціальні навчальні заклади, центри профорієнтації і консультування людей з інвалідністю в питаннях працевлаштування.

"В Естонії діє своєрідна філософія - кожен громадянин постійно вчиться. І навіть в старшому віці може вільно пройти перепрофорієнтацію та будувати кар'єру в іншій професії", - каже освітянка.

Крім того відбувалися зустрічі з вчителями та викладачами, які ділилися практичним досвідом в частині навчання дітей з інвалідністю.

"Їхні заклади освіти орієнтовані на те, щоб людина з інвалідністю після завершення навчання відразу знаходила роботу та реалізовувала свої амбіції і плани. Приємно, що це підтримує найвища влада України. Так, Марина Порошенка під час візиту сказала, що інклюзивні школи в Україні мають стати престижними і влада докладе всіх зусиль, аби це зробити", - додала Світлана Романюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька освітянка їздила в Естонію, щоб переймати інклюзивний досвід
24 січень, 2018, 15:14