«Ряба Вош»: керамістка розповіла, чому не ставить свій посуд «на конвеєр»

«Ряба Вош»: керамістка розповіла, чому не ставить свій посуд «на конвеєр»
Луцька керамістка із творчого проекту «Ряба Вош» Юлія Жолубак вважає, що якщо перевести виробництво посуду хенд-мейд на конвеєр, то розпочнеться конкуренція із китайським ширпортебом.

Про це йдеться у статті «Ряба Вош»: як луцька майстриня створює надзвичайні горнятка в бабусиній кухні» на Інформаційному агентстві «ВолиньРost».

Нині майстриня в більшості працює на замовлення, робить посуд для кав’ярень та ресторанів. До прикладу, восени разом із чоловіком працювали над серією із 300 одиниць для одного із київських закладів. Замовляють зазвичай щось тематичне – наприклад, чашки та тарілки із сердечками.

ЧИТАТИ ПУБЛІКАЦІЮ ПОВНІСТЮ ТУТ.

Однак перетворювати процес виготовлення посуду у конвеєр Юлія Жолубак поки не готова.

«Мені подобається процес роботи. Багато людей мене запитують, чому ми зациклилися - мовляв, робіть підприємство, все на конвеєр. Я не проти конвеєру - є українські виробники, які мають справді класну конвеєрну кераміку. Але не всі види своїх виробів я б виставила в конвеєр, бо почнеться конкуренція з Китаєм. Мені це не треба. Мені подобається працювати, я планую більше творчих робіт не вжиткового, а декоративного напряму. Я не націлена на те, аби зробити підприємство і найняти 100 людей», - розповіла майстриня.

Свої вироби Юлія Жолубак перестала рахувати ще кілька років тому. Але без проблем може пригадати улюблені «теплі» колекції.

«Колекцією з хмарами я тішилася, як дитина. Скинула Олі, а їй не сподобалося. Я так засмутилася. Але люди оцінюють це. Мені так приємно, коли люди кажуть, що випили каву, а там - хмарки. Дуже приємно, коли ти щось зробив, а людина зловила твою думку. Зараз дуже люблю робити маленьких тваринок - подобається робити малесенькі деталі. Колись навпаки, найбільше любила робити великі вази», - пригадала майстриня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ряба Вош»: керамістка розповіла, чому не ставить свій посуд «на конвеєр»
26 січень, 2018, 13:00