16-річним українцям офіційно дозволяють бізнес

16-річним українцям офіційно дозволяють бізнес
Громадянин України, який досяг 16-річного віку і бажає вести підприємницьку діяльність, може бути зареєстрований як підприємець.

Реєстрація можлива за наявності письмової згоди батьків (усиновителів), опікунів або органу опіки, повідомляє УНІАН з посиланням на Міністерство доходів і зборів України

При цьому в міністерстві звертають увагу на те, що з моменту реєстрації суб'єкт підприємництва набуває повної цивільної дієздатності, передбаченої Цивільним кодексом, і підлягає підприємницькому обліку згідно з нормами Податкового кодексу.

Як відомо, Закон «Про внесення змін до статті 20 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців» був ухвалений у листопаді 2011 року.

Він передбачає цілий ряд реєстраційних послаблень, зокрема в частині надання в електронному вигляді відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб і фізичних осіб, – підприємців, до органів державної влади. Крім того, у жовтні 2012 року Державна служба з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва підтримала проект наказу Міністерства фінансів, направленого на скорочення переліку документів при реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Проект наказу передбачав норму, згідно з якою в процесі реєстрації підприємцям більше не потрібна була б довідка з податкового органу про постановку на облік, а всі необхідні дані реєстратор одержував би безпосередньо від Державної податкової служби і відзначав їх у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну - ну. Навіть вовкодавам у бізнесі тут голову скручують. Нормальна молодь відкриває бізнес там де не "доять" - за бугром.
Відповісти