На «Ягодині» волинські митники вилучили незаконну готівку

На «Ягодині» волинські митники вилучили незаконну готівку
Волинські митники вилучили валюту, яку громадяни України намагались незаконно вивезти у Польщу.

Так, громадяни України через митний пост «Ягодин» намагались приховано вивезти за кордон валюту в обсягах, що перевищує встановлену Нацбанком межу, - інформує Волинська митниця ДФС.

Зокрема, чоловік крім задекларованої в дозволеній сумі валюти на 10 тисяч євро, сховав під гумовим килимком для ніг в автомобілі ще 1200 євро. Інші громадяни в особистому багажі приховали та не задекларували відповідно 2900 та 1240 польських злотих. А жінка намагались вивезти готівки на 20 тисяч незадекларованих гривень.

Відтак, задекларована в належний спосіб валюта в дозволеній сумі 10 000 євро по курсу Нацбанку у громадян не затримувалась.

Незадекларовані суми або надмір, що переміщувався з приховуванням від митного контролю – тимчасово вилучено до рішення суду.

Санкції частини 1 статті 483 Митного Кодексу України передбачають покарання за такі дії у вигляді конфіскації та накладення штрафу у розмірі 100 відсотків.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні журналісти! Стосовно чоловіка, те що він приховав 1200 євро (по-тупому) - це факт перевищення. Інші названі Вами громадяни перевозили дозволені суми в межах законодавчо встановленого рівня - 10 тис у.о. на особу - тому такі громадяни не можуть вважатись такими, що приховали.
Пишіть, будь-ласка, вдумливо і трішки аналітично в те що пишете
Відповісти
Користувачу "шо не те!". В тексті вказано, що це гроші, які не задекларували під час перетину кордону, себто приховали від держави
Відповісти
Останні новини
На «Ягодині» волинські митники вилучили незаконну готівку
29 січень, 2018, 13:12