У Луцьку ДАІ працює разом з бандитами, – ЗМІ

 У Луцьку ДАІ працює разом з бандитами, – ЗМІ
У Луцьку працівники міліції не запобігли хуліганським діям цивільних осіб щодо журналіста, який виконував свої обов’язки.

Про це пише видання Дорожній контроль.

«Це означає, що бандити і ДАІшники за одне, а це вже організоване злочинне угруповання», – вважають автори публікації.

12 січня 2012 року журналісти й активісти «Дорожнього контролю» (далі – «ДК») проводили рейд у Луцьку і зафіксували, як ідеться у повідомленні, «факт спільного несення служби працівників ДАІ зі злочинними елементами».

Учасники «Дорожнього контролю» розповідають, що близько 8:20 ранку вони побачили, як на перехресті, біля місцевого авторинку, був припаркований патруль ДАі №0136.

«Біля нього знаходився цивільний автомобіль №8B-MZ-04, на пасажирському сидінні якого відпочивав інспектор», – розповіли у «ДК».

Активісти «ДК» підійшли до ДАІшників з метою дізнатися причину порушення ПДР.

З’ясувалося, йдеться далі, що в одного інспектора був відсутній нагрудний жетон.

Коли журналіст «ДК» спробував дізнатися, чому у ДАІшника немає жетона, у розмову втрутився, пише видання, «агресивний чоловік», одягнутий у цивільне.

Товариш інспектора, обізвавши журналіста «дебілом», сказав: «Хто ви такий? Чого ви ходите по дорозі? Чого ви причепилися до працівників міліції? Якби він зняв форму, він набив би вам морду».

У розмову втрутилися, йдеться на «ДК», ще двоє людей, які теж погрожували журналістові.

Втім після дзвінка на 102, зауважує автор публікації, ці громадяни заспокоїлися, а інспектори ДАІ поспішно зникли з місця події.

«На виклик 102 так ніхто і не приїхав. Луцька міліція проігнорувала повідомлення про здійснення кримінального злочину», – констатує видання.

Автори публікації нагадують, що згідно зі статтею 171 Кримінального Кодексу – зумисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арештом на термін до шести місяців, або позбавленням волі на термін до трьох років.

У статті 17 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» вказано, пише далі «ДК», що відповідальність за здійснення злочину проти журналіста у зв’язку з виконанням ним професійних обов'язків чи перешкоджання його службовій діяльності прирівнюється до відповідальності за скоєння таких же дій, як і проти працівника правоохоронних органів.

У «ДК» наголошують, що у цій ситуації працівники міліції не запобігли хуліганським діям цивільних осіб щодо журналіста, який виконував свої обов’язки.

За інформацією «ДК», ці громадяни – це колишні працівники ДАІ, які були звільнені з правоохоронних органів.

На підтвердження того, що журналіст «ДК» працював у Луцьку законно, редакція газети подає відсканований документ – розпорядження співзасновника видання.

У ньому йдеться, що журналіст «ДК» збирає інформацію з метою підготовки публікації на тему порушення працівниками ДАІ вимог чинного законодавства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які кричущі порушення! Ганьба і сором! Дякую, що публікуєте такий матеріал.
Відповісти
з нетерпінням чекаю на розвиток ситуації. За таке даїшників потрібно мінімум звільняти. Цікаво було б почути коментар начальника волинського гаї.
Відповісти
советую всем, кого останавливают гаишники сразу включать камеру телефона - быстро отваливают и отпускают...побаиваются...
Відповісти
цирк на дроті! коля ти герой ютюба
Відповісти
Дякуєм всьому колективу ДК. за Вашу сміливість в протистоянні цього (беспредєлу)з ДАЇшницьким кланом.
З повагою до Вас.
Відповісти
Тих даїшників треба отак "строїти" кожен день.кожну хвилину
І почати з їхнього ,міліцейського начальства. Бо там вже самі себе нагороджують і звання присвоюють. Диву нераз даєшся - молоді-тридцяти-сорока літні работніки міліції- а вже ПОЛКОВНИКИ та ГЕНЕРАЛИ.
Откель і за шо такий " зорепад" на погони? Вони тридцятилітні гамнюки і пороха навіть не нюхали,пробігтися 100 метрів чи підтягнутися пять разів на перекладині не може через своє сало і кендюх , на "крутих бехах та джипах " розкошують,а вже ГЕ Н Е Р А Л И!
Був такий самий "начальничок " і у Володимирі,так в самому центрі міста собі палацик збудував, а зараз здається в обласному управлінні на високій посаді
Відповісти
Прочитавши заголовок так званої публікації, що у Луцьку ДАІ працюе разом з БАНДИТАМИ,та переглянувши ролік,не побачив ні в діях ні в обличчях даішників а також іх знайомих чи друзів, які стали на іх сторону(наголошую, що особисто не знайомий ні з тими ні з іншими),ознак "організованного злочинного угрупування",як пише автор публікації.Побачив,- (точніше почув)непрофесійні діі,- впершу чергу журналіста,який вів себе як "високопоставлений ПОЦ з МВС Украіни",побачив(на цей раз побачив)Клоуна в голубій куртці і червоних штанцях який скакав перед камерою і тикав всім свое посвідчення журналіста(мабуть десь недавно його отримав) і почув голос з "Масковским" акцентом, що активно підтримував непрофесійні діі журналіста. Відносно праівників ДАІ. повністю згідний з попереднім коментарем- автор"місцевий", але осмілюсь дати пораду всім водіям при спілкуванні з працівниками ДАІ вести себе впершу чергу достойно і вимагати того ж самого від даішника. Такі "дешеві" публікації породжують думку у громадян які їдуть до Луцька придбати авто що у місті Луцьку працівники ДАІ працюють з бандитами,продавці авто ті ж самі бандіти і всі автомобілі крадені.Так що я особисто не бажаю дякувати журналістам,як попередній автор"Роман"...
Відповісти
Шановний пане Олександр. Досить суперечливі речі Ви написали і досить не вдало. Поясню чому. Так звані "ДРУЗІ" які стали на захист бідних служителів закону, це нажаль - БИДЛО. Не може просто добрати доречнішого слова, тому наперед вибачаюся. Але імпонує вірність "ДРУЗІВ" які були при виконнані, на явно агресивні дії зі сторони цього БИДЛА, вони просто відвернулися, тим самим здійснюючи не правові дії, а це вже кримінал. Ідемо далі. Можливо Вас задіває за живе клоунські дії журналістів, оскільки Ви особисто не "знайомі" з учасниками подій, але розпалювати тут мовні чи національні питання просто не доречно. Ну і на кінець хочеться Вам побажити злагоди і внутрішньої рівноваги, а головне не зустрічати подібних "ДРУЗІВ" на вулицях Луцька, бо люди які повинні гарантувати наш дубробут, просто сядуть в свою службову машину, яка важається простим транспортним засобом без включених проблискових вогнів, і поїдуть геть від Вас.
Відповісти
Шановний пане Богдан.Судячи з зробленого Вами аналізу невдало написаних мною суперечливих речей,я зрозумів що Ви маете відношення до журналістики, можливо я помиляюсь.Я дійсно особисто не знайомий з учасниками подій і повністю згідний з Вами що так звані"Друзі" то е самі ті, як Ви їх назвали і дії їх агресивні, а працівники ДАІ взагалі некомпетентні і непрофесійні,але перепрошую,- де ознаки, що підпадають під дії "організованого злочинного угрупування" бандитизм,як пише автор,адіміністративне правопорушення так,- хуліганство, перешкоджання законній діяльності журналіста .,який сам своіми непрофесійними діями спровокував конфлікт.Згідний з "місцевим",що треба вчити даіщників,тим більше біля авторинку(там е за що),але не таким непрофесійним "журналістам" що влаштували шоу для двох глядачів.І нічого мене за живе не задівае, я лише дав оцінку не клоунскім діям журналістів,а персонально одному клоуну,якого бачив в роліку, вибачте інакше я його оцінити не можу.Відносно придуманого Вами розпалювання національного і мовного питання,це теж саме що і злочинне бандитьске угрупування,- висосане з пальця Вашими "колегами"."Масковський" акцент це лише акцент, а не національне питання,крім того, я так вважаю,що журналіст,чи його колега.що представляе Державне Національне видання,повинен володіти відповідною мовою,чи це на Вашу думку розпалювання ворожнечі???Дякую Вам за побажання злагоди і внутрушньоі рівноваги,мені приходилось зустрічати подібних "ДРУЗІВ" і не тільки на вулицях Луцька,але справа в тому що я завжди свій добробут гарантував собі сам,а не надіявся на людей які поідуть від мене геть на траспортному засобі без включених проблискових вогнів.,чого і Вам бажаю.А на цьому дозвольте закінчити цю недоречну дискусію,і побажати Вам особисто і журналістам, з яким Ви я думаю не знайомі,більш професійно готуватись до службових відряджень в "горячі точки",вчити Державну мову,та правильно оцінювати і кваліфікувати"бандитські дії".
Відповісти
Цілком згідний. Дякую за відповідь.
Відповісти
Пану Богдану дякую за діалог.Приемно мати справу з розумною людиною.
Відповісти
інспектор Оксенюк - системний порушник Зонів
Відповісти
Останні новини
У Луцьку ДАІ працює разом з бандитами, – ЗМІ
13 січень, 2012, 16:12