Як депутати Волинської обласної ради ходили на сесії та комісії

Як депутати Волинської обласної ради ходили на сесії та комісії
Минулоріч тільки 22 депутати з 80 обранців Волинської обласної ради жодного разу не запізнилися на пленарні засідання.

ВолиньPost проаналізував копії списків реєстрації депутатів на десяти пленарних засідань, які відбулися у 2012 році. Списки надали у відповідь на інформаційний запит.

Читати про те, як відвідують сесії і комісії депутати Луцької міської ради.

ВІДВІДУВАННЯ СЕСІЙ

Нижче – список депутатів, які зареєструвалися на всіх минулорічних пленарних засіданнях:

Партія регіонів:

Олександр Башкаленко,
Петро Гайдучик,
Володимир Дибель,
Віталій Карпюк,
Андрій Мельник,
Віталій Павлов,
Надія Поліщук,
Валентин Скуба,
Олег Чикида
.

ВО «Батьківщина»:

Валентина Блінова,
Вячеслав Рубльов
,
Яків Смокович.
ВО «Свобода»
Анатолій Вітів,
Євген Мельник,
Олександр Пирожик

Віталій Собко,

Також на усіх засіданнях зареєструвалися

Михайло Бегаль («Наша Україна»),
Любомир Валіхновський («Собор»),
Володимир Войтович (Народна партія),
Ігор Гузь («Фронт Змін»),
Раїса Кучмук («Солідарність жінок України»),
Лідія Томашевська (Єдиний центр)

Разом з тим десять депутатів як мінімум запізнилися (як максимум пропустили) половину і більше засідань.

Василь Байцим (позапартійний) - 10 засідань,
Олександр Хоміч (ВО «Батьківщина») – 9 засідань,
Петро Бущик (КПУ) – 7 засідань,
Валентин Кошельник («Фронт Змін») – 7 засідань,
Василь Денисовець (Партія регіонів) – 7 засідань,
Богдан Дівнич (ВО «Батьківщина») – 7 засідань,
Борис Загрева (Єдиний центр) – 7 засідань,
Сергій Іванюк (ВО «Батьківщина») – 5 засідань,
Олександр Кирильчук (ВО «Батьківщина») – 5 засідань,
Сергій Мартиняк (Аграрна партія України) – 5 засідань,



Важливо мати на увазі, що наведена вище інформація стосується лише реєстрації депутатів на початку кожного пленарного засідання. Тож говорити про ці цифри, як про такі, які відображають реальну присутність депутата на сесії – некоректно. Адже депутат міг запізнитися, як і піти з сесії відразу після реєстрації. Та все ж, на нашу думку, ці дані відображають загальну картину відповідальності депутатів.

Цікаво, що 26 грудня 2012 року обласна рада внесла зміни до регламенту. Згідно з ним реєстрація депутатів повинна проводитися на початку пленарного засідання та після кожної перерви, оголошеної в роботі пленарного засідання.

Окрім цього, на вимогу керівника будь-якої фракції обласної ради, голова ради зобов’язаний провести перереєстрацію депутатів, які беруть участь в роботі пленарного засідання сесії.

ВІДВІДУВАННЯ КОМІСІЙ

Згідно з інформацією сайту «Твій місцевий депутат» найменше прогулів депутатських комісій - у членів Постійної комісії з питань охорони здоров’я людини. Найбільше - у Постійній комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Інформацію про відвідуваність депутатами їх профільних комісій оприлюднили у Волинській обласній раді на пропозицію депутата Олександра Свириди.

Таким чином, у 2012-му році найбільше прогуляли свої профільні комісїі такі депутати:

Борис Загрева та Олександр Хоміч, які пропустили 18 із 24 засідань Постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Валентин Кошельник та Раїса Кучмук серед своїх колег у Постійній комісії з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму не відвідали 2 засідання комісії, що є третиною усіх проведених засідань.

Член Постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Володимир Дибель пропустив 3 засідання із 7. Втім, ця комісія одна із найстаранніших щодо відвідування засідань.

У Постійній комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації найбільше «енок» має Валерій Трикош, який не був на комісіях аж 6 разів при проведених 9-ти.

Василь Денисовець та Сергій Слабенко пропустили 3 засідання своєї Постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Це – ¾ усіх засідань комісії загалом. Тобто вони були присутні лише на одному засіданні комісії.

Олег Чикида з 5-ти засідань Постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства був лише на одному, тому став найбільший прогульником у серед своїх колег по комісії.

Член комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій , Олег Борбелюк пропустив усі два засідання.

Найвідвідуваніша депутатами - Постійна комісія з питань охорони здоров’я людини, де депутати Галина Майко та Михайло Бегаль пропустили по одному засіданню з семи проведених.

Натомість депутатці Тамарі Ковальчук вдалося пропустити усі засідання її Постійної комісії з питань соціального захисту населення, трудових ресурсів та з питань, пов’язаних з ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Багато пропусків у екс-кандидата в нардепи, депутата Василя Байцима, який 9 разів з 15-ти не з’являвся на засідання Постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Роман Колісник – депутат, який має найбільше пропусків у Постійній комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин: чотири із п’яти.

Відак найбільше пропусків мають депутати Василь Байцим (9 пропусків), Борис Загрева і Олександр Хоміч, які по 18 разів не з’являлися на засіданнях депутатської комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що полішуки навибирали,те і маємо.Безмежно люблять "великомученицю" ЮЛУ і вибирають її дегенератів,а потім,як завжди - соплі жують.
Відповісти
Я б не сказала, що тут "білішість" опозиціонерки Юлі, як було написано вище)))
Нажаль, обирається більшість вже КПУ та ПР-якщо це взагалі партіями модна назвати, а тих людей, які там сидять свідомо людьми...,а не свиньми та курами за рівнем інтелектуального роз-ку!!!
Відповісти
Останні новини
Як депутати Волинської обласної ради ходили на сесії та комісії
04 лютий, 2013, 09:52