Без бруківки та з туалетами: розробили нову концепцію парку 900-річчя Луцька

Без бруківки та з туалетами: розробили нову концепцію парку 900-річчя Луцька
Луцькі архітектори розробили нову концепцію реконструкції парку 900-річчя Луцька.

Про це йшлося під час обговорення проекту 1 лютого.

Після останнього засідання круглого столу, де представили базову концепцію реконструкції парку киянина Володимира Власенка, місцеві архітектори розробили зовсім іншу концепцію, пропрацьовану до деталей. При цьому врахували дані, зафіксовані з висоти за допомогою дрона. За розробку вони не брали фінансових заохочень.

Керівник робочої групи Роман Литвин розповів, що цей проект розробники «аналізували кожною клітиною свого мозку і тіла». Парк матиме свій декомунізований логотип. «Це парк, який створює людям не свято, а створює чудову буденність», – сказав він.

За його словами, створять 21 вхід у парк. Крім того, планують залишити максимум доріжок. «Якщо люди ці шляхи протоптали, значить вони мають тудою ходити», – зауважив Литвин. Парк буде без бруківки та асфальту. Натомість облаштують кругові маршрути для велосипедистів та бігунів, довжиною близько 3 кілометрів.

На території дитячих зон буде спецпокриття. Крім того, реконструюють 6 містків, ще 5 збудують. Також передбачили три зони для вигулу та тренування собак. У парку будуть території для відпочинку та пляж, а в його центрі відпочинкової зони розмістять два громадські туалети.

По всій території встановлять сміттєві урни з екопакетами та контейнери для роздільного збору сміття. Центральну частину парку займе площа для занять кросфітом. Також будуть майданчики для занять іншими видами спорту, зокрема волейболом.

Парк буде доступний для пересування людей з інвалідністю. Його територію розширять на кілька гектарів.

Роман Литвин розповів, що розробники відмовились від традиційного освітлення, проте «світитимуться» всі куточки. При реконструкції не зрізуватимуть дерев, адже проект розробили з урахуванням усіх рослин, які там ростуть.

Для реалізації проекту, за словами Литвина, необхідно близько трьох років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оставьте в покое парк и деревья
Відповісти
"... центрі відпочинкової зони розмістять два громадські туалети. " На 18 гектарах 2 туалета в центре. Можно представить. Не много ли ?
Відповісти
На мою думку все що не хватає парку так це нормального освітлення усіх доріжок, нормального покриття для доріжок і зон біля лавок і піших прогулок полісменів 24 год на добу адже вандали нищать встановлені лавки, урни дерева і так дальше.
Відповісти