У Луцьку розширять музичну школу. ФОТО

У Луцьку розширять музичну школу. ФОТО
У Луцьку побудують новий двоповерховий корпус музичної школи №3.

Про це повідомляють на офіційному сайті Луцької міської ради.

Будівництво корпусу планують розпочати вже навесні. Роботи проводитимуть за кошти міського бюджету.

Так, 1 лютого представники міської влади оглянули музичну школу на вулиці Гнідавська.

Як розповіла директорка закладу Людмила Герасимчук, будівля бойлерної, що поряд із школою, ділиться на дві частини – в одній працюють агрегати, а в іншій школа орендує три класи. Нині у школі займаються 450 дітей, тож є великі проблеми з їхнім розміщенням – приміщень бракує і класи здебільшого невеликі за площею.

Зі слів начальника управління капітального будівництва міськради Леоніда Карабана, у новому корпусі хочуть облаштувати сім класів для індивідуальних занять та один для загальних занять. Крім того, тут будуть санвузли для хлопчиків, дівчаток та вчителів, а на другому поверсі – актовий зал на 210 місць.

Директор департаменту культури міськради Тетяна Гнатів зауважила, що школа переформатовується і буде не лише закладом музичної освіти, а й місцем, де кожен охочий зможе відвідати культурні заходи. Зараз у школі нараховується 18 музичних колективів, відомих не лише в Україні, а й за кордоном.

На роботи вже виділили 2,5 мільйона гривень з міського бюджету, виготовлений проект, який зараз проходитиме експертизу, згодом кошти виділятимуть за рахунок перевиконання міського бюджету. Планують, що наприкінці квітня-на початку травня розпочнуться будівельні роботи, які хочуть завершити у першій половині 2019 року. Новий та існуючий корпуси з’єднають переходом.

Загальна вартість робіт становитиме 8 мільйонів гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.