У Луцьку відкрили виставку вишивки Анжеліки Рудницької. ФОТО

У Луцьку відкрили виставку вишивки Анжеліки Рудницької. ФОТО
У Луцьку відкрили виставку авторської вишивки Анжеліки Рудницької «Містерія літочислення» з використанням традиційних прийомів українського мистецтва.

Відкриття відбулося в приміщенні Волинського краєзнавчого музею 21 січня.

На виставці представлено різні серії робіт, які авторка виконувала протягом багатьох років. На її вишивках присутні яскраві кольори, геометричні форми, розгалужений орнамент із символічним підтекстом.

За словами Рудницької, кожен сам має для себе інтерпретувати побачене. Якогось конкретного змісту чи стандарту у роботах немає.

«Сумлінно вивчаючи давні прийоми вишивання, художниця витворила не тільки індивідуальну техніку, а й сформувала власну стилістичну лінію, сповнивши її інтелектуальним змістом сучасної людини», - зазначила директор художнього музею Зоя Навроцька про твори Рудницької.

Фізик, філософ, письменник, екс-ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Свідзинський заявив, що розвиток сучасного світу, на його думку, показує, що Бог хоче його знищити.

«Але якби я був Богом, я би не знищував світ, бачачи красу, яку творять окремі люди», - зазначив Свідзинський, натякаючи на роботи Рудницької.

Виставка триватиме у краєзнавчому музеї місяць.

Довідка

Анжеліка Рудницька - співачка, віце-президент мистецької агенції «Територія А», заслужена артистка України. Народилася в Рівному. Її роботи експонувалися в різних містах України та Європи. У 2010 році у Кореї їй присвоїли звання «Світовий майстер».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже сподобалось!Молодець-Анжеліка Рудницька!Здоров"я їй та натхнення!Неймовірно чудові творчі роботи,які яскраво відображають її внутрішній,багатогранний,духовний світ!А з яким приємним естетичним смаком оформлена сама виставка-це просто духовна насолода!
Відповісти
Ведуча ТЕРИТОРІЇ А, класний хіт-парад був)
Відповісти
Якщо Ви є на фейсбуці або вконтакті то приєднуйтесь)
http://www.facebook.com/TeritoriaA
http://vk.com/public45722467
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили виставку вишивки Анжеліки Рудницької. ФОТО
21 січень, 2013, 18:07