Зарплата лучан – найнижча на Волині

Зарплата лучан – найнижча на Волині
За 9 місяців 2017 року заробітна плата лучан була найнижчою в області.

Про це йшлося 7 лютого під час засідання виконкому міської ради.

За словами директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, цей показник становить на 7 гривень менше, ніж в області. Так, обсяг середньомісячної заробітної плати становив 5 971 грн., в області – 5 978 грн., у Луцькому районі – 7 894 грн.

Член виконкому Михайло Щур розповів, що це вкрай негативний результат.

«Це означає, що місто вже не є взірцем розвитку. Наші села починають домінувати над нами. Я не можу з цим змиритись, що ми констатуємо цей факт», - сказав він.

Також мова йшла про те, що не всі підприємства працевлаштовують людей офіційно, тож податкова не може вивести точну цифру середньої зарплати.

Натомість Олександр Серватович сказав, що не завжди луцькі підприємства поповнюють бюджети міста. Він навів приклад заводу «Кромберг енд Шуберт», який звозить працівників з різних частин області і відповідно туди сплачує податки.

В цілому заробітна плата в Луцьку зросла на 36,1% у порівнянні із відповідним періодом минулого року. Разом із тим, у Луцьку зросла заборгованість з виплати заробітної плати.

Відповідно до звіту виконання програми економічного і соціального розвитку Луцька за 2017 рік, борг збільшився у 4,7 раза. На 1 січня він становив 4 908 тис. грн., а це 25,6% від загальнообласного боргу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тому що лучанаи це бидло ні Міського голови ні Голови обл ради. Про що можна ще говорити. Яка заробітна плата уже пенсією подавилися.
Відповісти
Цікаво, цікаво.... З ким рівняли бідних лучан? З населенням якого міста? В якому місті на Волині, так так, саме Волині, середня з/п хоча б 5000? Офіційна, при чому... Що за морок? Я в Нововолинську живу, щось таких зп не чула ні у кого, щоб на середнє вийшло аж 5тис грн, не кажучи про неповних 6...
Відповісти
«Кромберг енд Шуберт» сплачує податки в інші райони? Це які? Якщо мова і де про податоу з доходу фізичних осіб то він сплачується по містю реєстрації підприємства, а не помістю проживання працівників. А де зареєстрований Кромберг енд Шуберт»? А всі інші податки ідуть в державний бюджет. Є розяснення ДФС куди і хто повинен сплачувати? Якщо я не прав поправте мене.
Відповісти
як голова центру зайнятості розказував про 7ю8 тис.по місту а на підприємствах по 10-15 тис.гойсмани всюди.слава т(р)ууду!
Відповісти