В українській курятині знайшли сальмонелу

В українській курятині знайшли сальмонелу
У продукції найбільших українських виробників курятини виявили збудник сальмонели - зокрема, експерти знайшли бактерію у курятині двох марок.

Про це повідомили у Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України, - пише УНН.

«За повідомленням головного управління ветеринарної медицини у Київській області від 5 січня цього року в зразках субпродуктів ТОВ «Агромарс» виявлено збудник сальмонельозу. На даний час ведеться розслідування виявлених причин виникнення і контамінації», - зазначив голова Служби Іван Бісюк.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини також зазначив, що протягом 2011 року було виявлено два випадки роду бактерії сальмонела – ТОВ «Агромарс» (ТМ «Гаврилівські курчата») та ТОВ «Старинська птахофабрика» (входить до ПАТ «Миронівський хлібопродукт»,- ред. УНН).

Довідка

Сальмонельоз – гостра інфекційна хвороба, яка спричиняється бактеріями з роду Salmonella і супроводжується явищами гастроентериту та інтоксикації. Відомо близько 2200 сероварів сальмонел.

Джерелом інфекції можуть бути тварини, птахи, люди, хворі на сальмонельоз або здорові бактеріоносії; найчастіше велика рогата худоба, свині, свійська водоплавна птиця, кури, у кишках яких з великою постійністю містяться різні серовари сальмонел. Нерідко інфікуються яйця птахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В українській курятині знайшли сальмонелу
13 січень, 2012, 17:30