Змінили правила прийому дітей до школи: чого чекати українцям

Змінили правила прийому дітей до школи: чого чекати українцям
В Україні цьогоріч змінили порядок прийому до першого класу. За новим законом, за кожною школою закріплять певну територію, жителі якої після досягнення 6-річного віку гарантовано отримують місце.

Нововведення придумали, щоб порівну розподілити навантаження на навчальні заклади та окремі класи, – пише Gazeta.ua.

Інформація про «прив'язки» шкіл до певних адрес стане доступною в березні 2018 року, а ознайомитися з нею можна буде в навчальному закладі, в управліннях освіти або на сайті.

«Міносвіти зараз працює над новими умовами зарахування дітей, тому деякі положення ще не прописані. Зараз відомо, що закріплена школа буде одна, а не дві-три найближчі. Також, можливо, спростять зарахування в школу, якщо там вже навчаються старші брат або сестра дитини. Однак поки це розмови на рівні МОН. Для дітей з особливими потребами буде окрема процедура. Що стосується пільгових категорій, поки складно сказати. Але я сумніваюся, що для них будуть окремі умови зарахування», – каже співавтор нового закону, аналітик центру CEDOS Ірина Когут.

Новий закон передбачає, що протягом 5 років школи поміняють статути і стануть відповідати трьом передбаченим типам навчальних закладів - початковій школі, гімназії (5-9 класи) і ліцею (10-12 класи).

«У початкову не буде відбору, по гімназії поки не визначено, але, ймовірно, теж не буде. По ліцею відбір можливий, але яка процедура – теж не визначено поки. Установи зможуть існувати як об'єднання початкової школи, гімназії та ліцею або в інших конфігураціях, але ліцеї існуватимуть окремо», – каже Ірина Когут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ДИСКРИМІНАЦІЯ
Відповісти
Знов зробили хірню. Вам тількі гроші відмити , а людям як завжди робите гірше !!!!
Відповісти
а якщо я не хочу віддавати дитину в ту школу, до якої прикріпили??? що за тупі закони. замахали
Відповісти
А це так і є. Я живу на паралельній вулиці з 14 школою, але не відношусь до неї,мою дитину не взяли у перший клас до 14 школи.Але всіх селюків з Баєва,Боратина, будь ласка, взяли.Так,щось доказувати-це значить наражати дитину на цькування і знущання.Я рахую це неправильно.Якщо я живу поруч, а мене не беруть.Ми маємо право віддати дитину туди,куди захочу.Але селюки не можуть мати такого права,бо вони прописані в селі.А то виходить їх беруть,бо хабарі дають.14 кола-це розсадник хабарності.
Відповісти