Убивство молодого лучанина: підозрюваний «відхрестився» від власного зізнання. ВІДЕО

Убивство молодого лучанина: підозрюваний «відхрестився» від власного зізнання. ВІДЕО
У Луцькому міськрайонному суді розглядають справу про вбивство 24-річного Павла Попова.

Засідання у справі відбулося вчора, 8 лютого, – йдеться в сюжеті підсумкових новин на Суспільному.Волинь.

У ніч 11 на 12 серпня 2017 року у хлопця на вулиці Карпенка-Карого поблизу власного авто виник конфлікт із трьома чоловіками. Під час сутички Павло отримав ножем у спину. Від поранення він помер у лікарні.

Поліція майже одразу встановила особи підозрюваних. Дмитро Зуболь та Дмитро Косов нині обвинувачуються у хуліганстві, а Олександр Гетьман – у навмисному вбивстві.

Увечері 19 серпня Павло на вулиці Карпенка-Карого зустрівся із батьком Віктором, аби передати йому документи. Коли батько поїхав, хлопець залишився біля власного авто. Тоді у нього виник конфлікт із трьома невідомими чоловіками. Під час сутички хлопець отримав ножове поранення в спину.

Патрульні, які прибули на місце події, виявили одного із нападників. Павло, будучи ще при свідомості, впізнав його, – каже мама загиблого. Поранення хлопця виявилося несумісним із життям – у лікарні він помер. У переддень трагедії хлопець освідчився своїй коханій.

Правоохоронці встановили особи підозрюваних. Це – Дмитро Зуболь, Дмитро Косов та Олександр Гетьман. Неодноразово судимий раніше Гетьман одразу зізнався у вбивстві і нині йому загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення. Двоє інших обвинувачують в хуліганстві. Їм «світить» до 4-ох років.

Проте під час чергового засідання у цій справі Гетьман змінив свої свідчення. «Це умисне вбивство скоював не я, а особа, яка знаходиться в залі і є в числі підозрюваних. Це Зуболь Дмитро», – завив він.

«Слідчий його неодноразово допитував. У перших показах він зазначав, що дійсно вбивав ножем, два рази в спину наніс удари. Дві групи слідчих не могли знайти цей ніж, але коли вже Гетьмана затримали, він сам вказав, ніж знайшли. Після цього він поміняв покази, що це було випадково», – розповідає представник потерпілих Олександр Стасюк.

«Я знав, як раньше працювала міліція наша, і я неодноразово був засуджений. У цьому випадку і зараз, коли я перебував на КПЗ, тоже примінялись тортури. Але це практично довести неможливо», – переконує обвинувачений у вбивстві.

«Ніж належав саме потерпілому. Він знаходився в автомобілі. Думаю, Гетьман проник в автомобіль, взяв ніж і наніс удар», – додає у розмові Стасюк.

Прокурор Денис Шубін під час засідання подав клопотання про продовження терміну тримання під вартою Олександра Гетьмана ще на 60 днів. Суд клопотання задовольнив. Наступне засідання у справі – 13 березня.

Сюжет на відео – 9:28

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Убивство молодого лучанина: підозрюваний «відхрестився» від власного зізнання. ВІДЕО
09 лютий, 2018, 12:07