На Рівненщині викрили банду «псевдолікарів»

На Рівненщині викрили банду «псевдолікарів»
На Рівненщині правоохоронці викрили групу осіб, які продавали «псевдопрепарати» для лікування різноманітних захворювань.

Зазначається, що 5 учасників злочинної групи (жителі Київської та Житомирської областей) по телефону повідомляли громадянам про діяльність на території України медичних установ, у яких можна придбати дорогі проти різних захворювань. Отримати замовлені ліки можливо було доставкою кур’єром, - інформує прес-служба прокуратури Рівненської області.

Учасники злочинної групи забезпечили широку рекламну кампанію під видом легальної діяльності з надання медичних послуг, вдавали із себе іноземних лікарів, проводили шляхом телефонного та електронного зв’язку діагностику організму клієнтів, координували діяльність так званих кур’єрів, які доставляли препарати жителям усіх областей України.

На подібну рекламу звернули увагу і мешканці Рівненської області та придбали у «псевдооператорів» колл-центрів звичайні дешеві біологічні активні добавки.

Шляхом обману та зловживання довірою громадян зловмисникам вдалося збагатитись на понад 1 млн грн.

Дії спільників кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах у складі організованої злочинної групи). Усім 5 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Слідчі дії у цьому кримінальному провадженні тривають.

Довідково: санкція статті КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Країна чудес: магазини торгують "лівою" горілкою, аптеки -- такими ж ліками...
Відповісти