Нардеп побачив ксенофобію і расизм на меморіальній дошці в Луцьку

Нардеп побачив ксенофобію і расизм на меморіальній дошці в Луцьку
Народний депутат України, перший секретар ЦК Ленінського комсомолу України Олександр Присяжнюк (на фото) вважає, що на меморіальній дошці, встановленій у Луцьку на честь двох вояків Української повстанської армії, є «чітко виражені ознаки ксенофобії та расизму».

Нагадаємо, дошку на стіні Луцького медичного коледжу, що на вулиці Лесі Українки, відкрилиу січні 2012 року.

«Зупинись! Вшануй пам’ять борців за волю України вояків Української Повстанської Армії Новосада Вячеслава, псевдо «Петрусь», Мельничука Антона, псевдо «Ростик», закатованих московськими окупантами 7 січня 1945 року на ринковій площі Луцька в присутності сотень волинян. Вічна пам’ять героям!», йдеться у тексті на дошці.



Після встановлення дошку двічі – 8 квітня і (після її відновлення) 20 квітня - розбивали невідомі.

Дошка встановлена неподалік приміщення, де розташувався Волинський обком КПУ.

* * *

Дошку відновили знову. Після чого до нардепа-комуніста Олександра Присяжнюка звернувся Перший секретар Волинського обласного комінету ЛКСМУ, Член російської общини Волині Олександр Кононович.

У його зверненні сказано (подаємо текст без правок):

«Шановний Олександре Андрійовичу

Звертаємось до Вас, як до Народного депутата України та лідера молодіжного руху, що відстоює соціальну справедливість і міжетнічну толерантність в Україні.

Ми, члени Волинської обласної молодіжної організації ЛКСМ України, а також члени російської общини Волині обурені фактом встановлення у місті Луцьку дошки, яка своїм змістом розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Особливо хочемо звернути Вашу увагу на те, що цю дошку розміщено на фасаді навчального закладу.

Студенти коледжу вводяться в оману, адже неправдива і викривлена інформація, що міститься на дошці розцінюється студентами, як істина. Молоді люди починають сприймати «москалів», тобто росіян, апріорі, як ворогів України, що несуть суспільну небезпеку і винні у катуванні українців.

Це твердження жодним чином не відповідає дійсності, адже ніякої «московської окупації», як історичного факту взагалі не зафіксовано в історії нашої держави.

Хочемо звернути Вашу увагу на те, що будівля на якій було розміщено дошку, належить навчальному закладу, а саме Луцькому базовому медичному коледжу, що перебуває на балансі обласної ради.

Рішення про розміщення дошки прийняв Луцький міський виконком, що перевищив свої повноваження, а отже порушено чинне законодавство України.

Виходячи з вище наведеного просимо Вас шановний Олександре Андрійовичу як Народного депутата України втрутитись в цю небезпечно – суспільну ситуацію та добитись демонтажу цієї дошки, що принижує честь та гідність громадян України, спотворюючи історію нашої держави та розпалюючи міжнаціональну ворожнечу».

* * *

Виявилося, народний депутат всерйоз поставився до прохання луцьких комсомольців. Адже написав звернення до Генерального прокурора України.

«До мене, як народного депутата України, звернулися представники громадських організацій м. Луцьк щодо встановлення на будівлі Луцького базового медичного коледжу дошки на якій чітко виражені ознаки ксенофобії та расизму», - написав нардеп-комуніст.

«З огляду на вище зазначене, прошу Вас, шановний Вікторе Павловичу, дати відповідне доручення на перевірку законності встановлення даної дошки та вказаної на ній інформації», - попросив Олександрр Присяжнюк, який є заступником голови Комітету ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та та туризму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: КПУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 69
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Притянути до кримінальної відповідальності цих горе-плітиків встановлювачів дибільних дошок.
Відповісти
Згинь мерзото , час розплати вже близько !
Відповісти
Ты так и будешь всю жизнь сидеть и тявкать в интернете. Ты чудовище с промытыми мозгами, и воспитанный лживыми историками.

ПС, ДЛя тех кто собираееться мне что-то писать про совдепию. Сколько новых садиков было построено за время независимости, сколько школ заводов больниц??? Это всё заслуги СССР. Да и земля на которой вы сейчас живете, тоже есть у вас благодаря СССР. Почему вы об этом не вспоминаете?
Відповісти
По-перше , Земля на якій ми живемо , була наша ще до приходу червоних мародерів і злочинців , по -друге , я регулярно приймаю участь в акціях і маршах імені УПА і проводу націоналістичного , це ти , і такі як ти брехливі і боягузливі недобитки , виродки комісарської породи , запроданці і славні нащадки україноненависників - сидите по своїх норках і тиго скавчите і лиєте бруд в інтернеті , на вулиці вас не шибко багато , точніше вас там взагалі немає ) Тому сиди тихенько , кацапська морда , і радуйся що цілий .
Відповісти
Видел, я сколько вас собралось на памятнике бендере=) Наследник ты еврейский=) А при чем тут украиноненавистники? Я тебе что то говорил об украинцах? Я Сказал о потомках предателей, бендеровцах=)
Відповісти
При тому , що ти є яскравий українофоб , москаль і просто політична шльондра , бандерівці , апріорі , не можуть бути зрадниками бо не присягали совєтам , вони присягали тільки українському народу і політичному проводу ОУН, справжні прєдатєлі порушивши мирний договір в 1919-20 роках окупували УНР , а потім планомірно займалися винищенням українського етносу і культури , оце і є самі справжні прєдатєлі ,а ти іди в ду** і та не ганьбись більше тут
Відповісти
И напомника, когда это западная пренадлежал Украине?
Відповісти
коли таких як ти не було!!!!!!
Відповісти
на то вона і Західна Україна , що вона завжди такою була і прінадлєжала людям , які на ній проживали , незалежно від влади , славні совки намагалися проводити політику асиміляції , переселення до сибіру , голод 1946-47 років, але нічого їм не вдалося , Сталін капут , таваріщ , Україна вільна !
Відповісти
який ти страшний вас не добита горстка тут упа це банда марадерів
Відповісти
http://www.youtube.com/watch?v=VIYBOR1wu7k

Наступного разу вийди і скажи це все , всім цим людям в лице , не побоїшся ?
Відповісти
ти думаєш що школи тільки в срср будували? в тебе шиза красна ти морда, те проти чого твої праЩури червонопикі так боролись зараз твій вождь Сімон активно впроваджує у верховній раді, маючи не слабий маєток під Києвом. Ти ще порівняй рівень життя в срср і рівень життя з маленькою голандією, я вже не кажу про німеччину. мандаріни тобі тато на новий рік приносив з пепсі, те що зараз привладі бандити і бувші твої вожді типа Тигіпка комсомольці не міняє того факту що ви маєте свої пенсіонерських 10%, а народ в основній масі на вас болт ложив з прибором
Відповісти
и вабще расия магла пабедить в вов сама без остальных республик ссср
Відповісти
Вічна пам'ять героям - борцям за Волю України , ніхто не буде забутий
Відповісти
Смерть галицко-нацистским оккупантам!
Відповісти
У потомков западно-украинских коллаборационистов патологическая тяга к возвышению гнилых предателей!Гнилой-то народец!
Відповісти
Кананчік , кажуть що фонди в обкомі вашому знизилися , тобі ще платять за українофобію ? Чи ти на власному ентузіазмі ? )))
Відповісти
Так чего ж ты здесь сидишь, завтра ,нет сегодня же собирай манатки и дуй от этого гнилого-то народца в свою рассею , и чем дальше тем лучше, как для тебя, так и для нас.
Відповісти
Мы коммунисты очень виноваты перед Украиной " . . .жаль, что товарищ Сталин был милосердный очень . . ."
Відповісти
горбатого могила виправить - комуняку на гіляку !!!
Відповісти
Бачу , ще багато у нас роботи , стільки мотузки доведеться перевести на всякий комсомол і іншу фашистьску погань .
Відповісти
уповці тільки гавкати тут можуть
Відповісти
Гавкаєш тут наразі лише ти , хохол , недоукраїнець
Відповісти
Слава Богу шо дерев на них вистачить
Відповісти
Вот в этом вся ваша и ваших родичей сущность! Больше ничего вы делать не умеете, а самое главное - не хотите. Шли бы уж работать в поле или в цеха заводов: грошей в казне государства было бы больше. Да и не требовалось бы тогда дотации выделять для западных областей Украины. Горлапанить на улицах легче, чем вкалывать ежедневно. Повыгоняете так называемых москалей и жидов, а кто за них работать будет? Вы, украинские патриоты, что ли? Очень я сомневаюсь в этом! Опять попадете в рабство или к полякам, или к австро-венграм. Так было не раз. Но об этом ваши духовные наставники не рассказывают. А читать и думать вы до сих пор не научились. Всех благ, вам, несмотря ни на что.
Відповісти
Кананіч , ти розумієш , що ти посміховисько навіть у себе вдома , на Волині ?
Відповісти
Бандери вбивці і кати!
Відповісти
Якщо , ти потомок комісара чи польської шльондри , то так , вже ж довелось вас трохи перевішати , як же без цього )
Відповісти
Волінь не моя родина. Волінь єто место воспитания хохлопитеков!
Відповісти
Дісйно , тому мантуль звідси куд подалі , і з форума цього також
Відповісти
БандерЛОХов в Гаразджу!
Відповісти
Канановіч , досить міняти ніки , нікого твій скульож не цікавить )
Відповісти
Быдлом вас называли все ваши хозяеева от поляков до венгров, от австрийцев до литовцев. Вы нация рабов, с рабской ментальностью. Горе быдлу которое уверовало в то, что они люди!
Відповісти
Вы только посмотрите ! Эхо руццкага мира , Иди дальше полизуй анус своим московским царькам , а на украину не лезь
Відповісти
а ти сільон в історії 8)))))) іди мумії поклонись валянок
Відповісти
Рабы шшшааа! Знайте своё место шакалы турецкоделаные азиацкие псы!
Відповісти
Шановний , це клінічний випадок , зверніться по телефону 103
Відповісти
манда ты монгольская вас монголы 700 лет имели так что кто тут чей потомок надо посмотреть кендюх свынячий
Відповісти
Повідомляю усім руссскоязичним, камсамольцам і камммуністам, що поїзди на Москву відправляються щоденно з Луцького вокзалу. Забирайтеся звідси швиденько, аби бува тут не загнити. Туди,на родіну,де нема бидла, лохів і т.д. Туди, де живуть подібні вам! В одному погоджуюсь: українці таки лохи, коли ще не вибили таких москальських подонків і підлоття! коли ще дихають з ними одним повітрям, дають ходити по своїй землі і дозволяють їм жерти свій хліб!
Відповісти
"Туди,на родіну,де нема бидла, лохів".
Это Да.
Только где найти место где нет хохлов.
В Москве их более миллиона, а так с укр удрало более 6 млн.
Как тараканы расползлись.
Відповісти
и еще около 7 млн остальных понаехавших
Відповісти
Все зрозуміло!Памятну дошку розбив комуніст кононович.Розберемся...
Відповісти
воно побачило ксєнохвобію? бодай тому комуняцькому вилупку повилазило!
Відповісти
Разбил и горжусь этим.УРОДЫ!
Відповісти
я рахую що в кожній націі е бидло таке враження що воно зібралося тут
Відповісти
комунякам - СМЕРТЬ

СЛАВА ГЕРОЯМ !!!
Відповісти
в 50-роки треба буо так кричати боягузи
Відповісти
А чого Кононович ображається? Він хіба москаль? Уже руский, а не білоруський?
Відповісти
Люди, які ви дурні , коли сваритесь за дурниці! Вам під кидають теми для сварок,щоб від волікти увагу від гамна в якому ми живемо! В кожного з нас однаковий набір хромосом, але різна надроченність. Не будьте телепнями!
Відповісти
Вибачте,я мала на увазі "відволікти".
Відповісти
Мені ніхто не відпоівідае ,Ви думаете я не прааа?
Відповісти
Частково Ви праві проте не забувайте що науково доведено ,що набір генів росіян та Українців відрізняється ,що спростовує міф про "братні" народи.
Відповісти
Навіщо стільки мови, якщо вони так хочуть зняти цю меморіальну дошку, нехай зберуться і привселюдно спробують зняти, щоб люди знали своїх "героїв" в лице. І відразу всі побачать чи підтримає їх громада, чи прожене підсрачниками.
Це хто ще пропагує конфлікти? Луцьк на відміну від таких міст як Львів і Тернопіль, взагалі лояльно ставиться як до УПА так і до воїнів СССР. І саме такими заявами ви підбурюєте людей. Ці люди воювали за країну в якій ми зараз живемо, ми повинні шанувати всіх загиблих в війні, але пам'ятати, що саме завдяки воїнам УПА ми отримали свою незалежність, вони підтримували наш дух, вони показували приклад.
Слава Україні!
Відповісти
"виражені ознаки ксенофобії та расизму"
нє, ну комуняки вже зовсім обнагліли облизуючи дупу "старшого брата"!!! це ж треба так плазувати перед москалями, щоб вважати їх РАСОЮ!!!
Відповісти
Питання до Конановича-чи він вважає москалів вищою Расою? Чи може нижчою?
Відповісти
Кононович ти визначайся, ти в "русской общине" або ти білорус,як ти заявляєш на своєму відео після "Бандерштату". А то виходить, що для комуністів-інтернаціоналістів питання національності це як питання використання мобільного оператора.
Відповісти
Читаєш ці потоки бруду, і відразу стає зрозуміла, що ні дошка нікому тисячу років не потрібна, ні якісь переконання чи різночитання історії... У всіх є тільки палке бажання принизити когось, змішати з брудом і насолоджуватись цим. Зробіть щось корисне для інших - і отримайте від цього справжнє задоволення...
Відповісти
Герої не вмирають. вмирають - вороги!
Відповісти
Присяжнюк гідно виконує свої обов’язки
Відповісти
Читаю и думаю, и дохрена ж еще тупых малолеток с нарушеной психикой на Окраине Руси... Проблема ведь в том, что одни боролись за "Мир во всем Мире", что бы не было титульных наций. Интернациональная идея равенства и братства. А другие забычено и подло, любыми способами пытались добиться для своей Окраины "титульных регалий" а себе цепляли погоны "титулованых". Я КОММУНИСТ!!! Таких как я - тысячи.., и прежде чем настанет час "П", хочу Вас просить подумать: ЗА КАКУЮ-ТАКУЮ "Вільну" Окраїну Русі вы хотите пролить кровь братьев?
Відповісти
Арбайтен швайне ! Фюррер Путін казав , що темпи росту вялічія і підйому з колєн падають . Кацапська мерзото , недорусь , татарсько-мордвинська помісь , тьфу .
Відповісти
"Чтобы не было титульных наций", большевики и гоняли другие народы из конца в конец СССРии. Это и ГуЛАГи, и комсомольские стройки, и срочная служба в Советской Армии, и отправка выпускников институтов по распределению на другую "окраину" необъятной Родины...
Украина была окраиной Великого княжества литовского. Украина и есть Русь. Грамотей))...
Відповісти
Я представитель русского мира и великого славянства. Просто русские люди успешнее и умнее укр.и ничего тут ужасного нет. И белорусы это знают. а значит укр. из всех славян самые тупенькие, они как животные думают, что они равные вышеупомянутым великим славянам! А они просто ХОХЛОПИТЕКИ, а значит низшая раса! Признать свой порок-это уже пол дела!
Відповісти
Ти представник вимираючої комуно-фашистської ідеології , яка смачно гепнула на початку 90х років , а труп її смердить ще й досі , я так бачу тебе частенько п****ли в школі , бо на лице комплекс ненависті до українства. Це так смішно , коли комуняка розпинається про вищі і нижчі раси , ахаха. Дєдаваїватєль с фошизмом - знатний нацист , я зроблю скріншот твого коменту і покажу друзям , хай посміються люди.
Відповісти
Повний бздур, таке ще можна вибачити алкашу після чвертки(...
Відповісти
Дивно читати расові теорії у виконанні начебто інтернаціоналіста-комуніста Кононовича. Бідако, ти мабуть замало класиків Марсизму-ленінізму читав. Вчи матчастину, сябро!!!
Відповісти
Зустрічав я типів у яких від українського слова піна йшла з рота, але то як правило , не етнічні росіяни, а хахли, греки, татари і інші, які своє забули, бо їм вибили. І от у них проявляється чорна заздрість до людей, котрі знають своє коріння й тримаються його.Правий був той їх ідейний придурок, який сказав - нє рускіє часто пересолівают в національном вапросе і стают больше рускімі чем на самом деле (недослівно). Вони зрадили своєму народу от і випендюються как болєє рускіє.
Відповісти
Брати Кононовичі, терпіння уривається. Ви не дома, не подобається - чемодан, вокзал, Росія... Пустили гостя у хату а він порядки наводить. Дельтаплани падають...
Відповісти
ипать тут недобитков и рожденных галицкими шлюхами развелось..писдуйте гавно выносите..Гейропа вас оценит)))
Відповісти
Останні новини
Нардеп побачив ксенофобію і расизм на меморіальній дошці в Луцьку
24 січень, 2013, 14:30