Волиньрада одобрила створення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Волиньрада одобрила створення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
Депутати Волинської обласної ради 25 січня прийняли рішення створити на Волині обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Потреба прийняти рішення про створення такого центру є частиною медичної реформи в країні – це й стало причиною скликання позачергової сесії облради.

Поспіх пояснюється тим, що реформа розпочата «згори», відтак рішення ради – своєрідні формальність. Держава виділяє кошти для створення такого центру, і якщо не встигнути, грошей можна не отримати.

Нагадаємо, мова йде про реформування служби швидкої допомоги. Як розповідав начальник луцького міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф буде розміщуватися на вулиці Словацького,28 у Луцьку. Він повинен запрацювати з 1 травня. У цьому центрі створять єдину оперативно-диспетчерську службу, яка буде приймати виклики з усієї області і передаватиме їх бригадам, що розташовані найближче до пацієнта.

За словами начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, передбачається приблизно 60 мільйонів гривень на створення центру.

Як зазначив голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук, створення такого центру – перший крок медичної реформи. Зміни допоможуть зробити кращим медичне обслуговування.

«Зволікати не можна. Там уже тиждень працюють будівельник під моє чесне слово», - зазначив губернатор.

Депутати більшістю голосів підтримали створення центру. Його головним лікарем буде Олег Куц, нинішній головний лікар станції швидкої медичної допомоги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
схвалила! чому ця помилка у назві - одобрила? хтось спеціально написав?
Відповісти
Ніби купу гною поклали! Одобрювачі наші, волинські!))
Відповісти
Вміють волиньпостівці написати так, щоб аж засмерділо!
Відповісти
Останні новини
Волиньрада одобрила створення Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф
25 січень, 2013, 14:55