«Луцьктепло» не має коштів на обслуговування «нових» лічильників

«Луцьктепло» не має коштів на обслуговування «нових» лічильників
Державному комунальному підприємству «Луцьктепло» хочуть передати на баланс лічильники тепла, встановлені на умовах співфінансування мешканців та міського бюджету у 2017 році. Однак КП немає коштів для їх обслуговування, адже це не закладено у тарифі.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 26 лютого.

Йдеться про передачу на баланс «Луцьктепла» лічильників тепла в 34 будинках. Ці прилади встановили у 2017 році – 60% коштів виділили з міської казни, 40% сплатили мешканці будинку. Передача необхідна для того, аби лічильники могли обслуговувати відповідні спеціалісти.

«Витрат на обслуговування лічильників у тарифі нема», – повідомила директор підприємства Валентина Малютіна. Виходить, що підприємство отримує додаткову статтю витрат, коштів на яку не передбачено, тож це доведеться субсидіювати із інших напрямків.

«Це є власність фізичних осіб – вони зобов’язані його зберігати охороняти та страхувати», – каже Малютіна. Вона зауважила, щ складається патова ситуація – на підприємстві розуміють, що мають прийняти лічильники на баланс, але як їм «дати раду» – не знають. Адже у підприємства є досвід роботи з лічильниками, встановленими у 2015-2016 роках. Прилади часто не у повному комплектному стані, не завжди є модем тощо.

За словами директора департаменту економічної політики Олександра Озіновича, нині питання утвердження тарифу, до якого входитиме вартість обслуговування,розглядатиметься в Мінрегіоні, тому скоро його мають владнати.

Після обговорень члени комісії зауважили, що питання дещо поспішне – варто його трохи відкласти та дочекатися утвердження тарифу, а тоді повернутися до розгляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Відповідно до Закону України "Про ком.облік теплової енергії...."вузли обліку повинні бути змонтовані до осені цього року за кошти Луцьтепла у всіх будинках.Якщо ні,то штрафи.Так що не комісії створюйте,а до роботи вже з травня.Бо за рік (до2019)вже вузли обліку на входах гарячої води повинні бути.А Луцьктепло займається демагогією."Чтобы такое делать,чтобы ничего не делать?Начальником могу быть"
Відповісти