Про збільшення зарплат у 2013-му українці можуть забути, - експерт

Про збільшення зарплат у 2013-му українці можуть забути, - експерт
У поточному році такого росту зарплат, який був зафіксований у 2012-у (+15%), не буде, вважають експерти.

Так, за словами аналітика Міжнародного центру політичних досліджень Олександра Жолудя, коли в економіці рецесія (випуск товарів і послуг або стоїть на місці, або падає, як зараз в Україні), то реальні зарплати стоять на місці або знижуються, адже не можна продати більше, ніж вироблено, пише ТСН.

"Можна піднімати номінальні доходи, наприклад, за рахунок випуску незабезпечених грошей, але тоді буде збільшуватися і інфляція. Як показують дії Кабміну і Нацбанку, який утримує гривню стабільною, влада на це не піде, а значить і зарплати рости не будуть, поки не почнеться підйом в економіці, в кращому випадку це можливо до травня-червня", - пояснив фахівець.

За даними фахівців кадрового ринку, ситуація на ринку праці в 2013 році глобально не зміниться. Дослідження компанії "Ернст енд Янг" показують: більшість компаній не планують набирати нових співробітників.

Так, збільшити штат "топів" збираються лише 11% фірм, керівників середньої ланки - 24%, рядових працівників - 34%. Але і скорочень очікується мало - від 2% у "топів" до 8% серед виконавців.

Нагадаємо, нещодавно Комітет державної статистики повідомив, що в грудні 2012 року середня зарплата по Україні виросла відразу на 9% до 3,37 тис. грн, що на 279 грн більше, ніж у листопаді. У листопаді порівняно з жовтнем, середня зарплата громадян зменшилась на 0,4% до 3,098 тис. гривень на місяць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Про збільшення зарплат у 2013-му українці можуть забути, - експерт
28 січень, 2013, 10:17