На Волині викрили хакерів, які крали гроші через мобільний додаток

На Волині викрили хакерів, які крали гроші через мобільний додаток
На Волині кіберполіція викрила злочинну групу у розповсюдженні шкідливого мобільного додатку.

Програма маскувалася під мобільний додаток для пошуку друзів та була запрограмована на викрадення коштів з банківських рахунків користувачів мобільного банкінгу, - інформує ГУНП у Волинській області.

Поліцейські встановили, що злочинна група складалася з двох осіб – 23-річного жителя Волині та 20-річного мешканця Херсонщини. Вони створили та поширювали програму, яка мала декілька адміністративних панелей. Ця програма, після завантаження на смартфон перевіряла наявність встановленого «мобільного банкінгу», надсилаючи смс-запити на запрограмовані спеціальні номери. У подальшому відбувалося виведення коштів через систему миттєвих інтернет-розрахунків «WebMoney Transfer» на банківські рахунки зловмисників.

Програма була замаскована під мобільний додаток для пошуку друзів. Наразі встановлено, що таким чином підозрюваним вдалося інфікувати більше 2 тисяч мобільних пристроїв.

Обом зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2. ст. 361-1 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж) КК України. Їм обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині викрили хакерів, які крали гроші через мобільний додаток
27 лютий, 2018, 17:34