В Україні почали активніше боротись із торгівлею людьми

В Україні почали активніше боротись із торгівлею людьми
Україна вийшла із списку країн, в що не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Чотири роки поспіль Україна перебувала в списку країн, які не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми і не приймають значних заходів для досягнення цієї мети. Завдяки новим підходам до кримінального аналізу та підготовки правоохоронців, а також скоординованій міжвідомчій роботі за рік Україна суттєво покращила результати протидії сучасному рабству та вийшла із групи ризику.

Щороку спеціалісти Держдепу США розподіляють країни на ті, які демонструють високі досягнення у боротьбі з торгівлею людьми та країни з найнижчими показниками у цій сфері. За їх оцінками у 2017 році Україна вийшла з групи країн, де процвітає торгівля людьми та перейшла до групи тих, які докладають достатніх зусиль для викорінення торгівлі людьми.

«У 2017 році кількість зареєстрованих кримінальних справ у сфері торгівлі людьми зросла до 346 проти 115 випадків у 2016 році. Люди перестали боятися звертатися по допомогу до правоохоронців. Для МВС важливо, аби населення в цілому, а особливо окремі групи ризику, володіли інструментами захисту у випадку злочинного використання людини як товару», – підкреслила заступник очільника МВС Тетяна Ковальчук.

«Минулого року співробітниками відомства припинено діяльність 20 каналів торгівлі людьми, викрито 13 злочинних груп у складі 28 осіб, 6 учасників протиправної діяльності засуджено, а також попереджено вивезення за кордон 69 потенційних жертв та 82 дитини», - зазначив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.