Депутати заблокували президію Луцькради через «дерибан»

Депутати заблокували президію Луцькради через «дерибан»
Депутати Луцькради з фракцій «Народного контролю», «Свободи» та «Самопомочі» вимагають виключити із порядку денного питання стосовно виділення земельних ділянок для забудови ТОВ «Житловий квартал» на вулиці Рівненській, 119 та Вороніхіна, 37. Депутати наполягають, що таким чином місто фактично подарує гектар землі приватному власнику.

Про це йшлося під час сесії Луцькради 28 лютого.

«Я апелюю до вашого здорового глузду», - розпочав свою мову Павло Данильчук. Депутат каже, що в додачу до житлових приміщень передають багато вільної землі.

«Ми вважаємо, що це просто дерибан комунальної землі», - додав Данильчук. Тому він попросив зняти питання з розгляду порядку денного, доопрацювати питання та згодом його розглянути.

Данильчука підтримав Микола Федік.

«Там ж майже гектар. Де нема майна, земля мала піти з аукціону», - зауважив Федік.

«Таким чином розкидатися землею просто неприпустимо», - додала депутат, член фракції "Самопоміч" Юлія Вусенко.

Тож вона закликала колег з усіх фракцій підтримати пропозицію. Однак більшість не проголосувала за виключення цих питань з порядку денного. Після цього депутат Павло Данильчук із колегами пішли до трибуни та заблокували президію.

«УКРОП зі своїми прихвоснями дерибанять землю, постійно роздають», - сказав Данильчук. Він разом із іншими депутатами заблокував президію, де сидить секретар Луцькради Григорій Пустовіт, та вимагають виключити питання, скандуючи "Зняти! Зняти!". До залу запросили представників муніципальної варти.



Також з трибуни спробував виступити депутат Сергій Була, який заявив нібито не причетний до фірми, якій передають ділянку на Рівненській.

Однак під час виступу Були до трибуни підійшли активісти. Один з них Сергій Рижков почав казати, що жодних питань би не було, якби землю купили чесно з аукціону продали за ринковою ціною. Рижков на чергову репліку Були зауважив, що той бреше.

«Бреше собака, а ти, будь ласка, закрий рот», - зопалу мовив депутат. Опісля за виключення питань з порядку денного, однак більшість знову його не підтримала.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інваліду 2-ої групи по зору К. Петрочуку впору очолювати УТОС...
Відповісти
Невже не має ніякої управи на цих бандюків-дерибанщиків?! Що ж роблять прокуратура, СБУ, антикорупційники?!
Та там кримінал на криміналі, поліщук, пустовіт і ткачук вже давно повинні стдіти на нарах!
Відповісти
Ой не смішіть, Була не причетний. Тільки гроші на кишеню брати він причетний.
Відповісти