Від інфаркту помер легендарний форвард

Від інфаркту помер легендарний форвард
Екс-нападник хіхонського Спортінга та Барселони Енріке Кастро Гонсалес «Кіні» пішов з життя у 68 років.

Один з найкращих нападників в історії іспанського футболу отримав інфаркт на вулиці поблизу власного будинку в Хіхоні. «Кіні» одразу ж госпіталізували, однак лікарі вже нічим не зуміли допомогти легенді, – пише футбол 24.

Кіні провів 556 матчів у складі Спортінга, Барселони, Есідеси та збірної Іспанії, забивши 304 голи. Більшість своєї кар'єри «Чарівник», а саме таке прізвисько отримав форвард, присвятив хіхонському Спортінгу. Він досі залишається найкращим снайпером в історії астурійського клубу (271 гол).

Кіні 5 разів отримував трофей «Пічічі», який вручається найбільш результативному гравцеві чемпіонату Іспанії за підсумками сезону (1974, 1976, 1980, 1981, 1982). Двічі він ставав найкращим снайпером Прімери у складі Спортінга, а ще три рази – виступаючи за Барселону. Крім цього, Кіні є автором 3000 гола Барселони у чемпіонаті Іспанії.

Однак попри те, що Кіні визнавався найкращим футболістом Іспанії у 1979 році, він жодного разу не зумів виграти національну першість. Натомість, «Чарівник» завоював у складі Барселони два Кубки Іспанії, Кубок Кубків, Кубок іспанської ліги та Суперкубок Іспанії.

1 березня 1981 року після матчу Барселона – Еркулес Кіні був викрадений двома невідомими. Злочинці, погрожуючи форварду пістолетом, заманили його у автомобіль та вивезли у Сарагосу. При цьому, вони висунули умову, що Барселона повинна зректися претензій на чемпіонство. Кіні перебував у полоні 25 днів, а каталонський гранд таки програв боротьбу за титул. На рахунок викрадача, яким виявився електрик Мануель Діас Естабан було перераховано 100 млн песет, а згодом його затримали на шляху в аеропорт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.