Волинські резервісти поїхали на полігон

Волинські резервісти поїхали на полігон
Кількасот резервістів 14-ї окремої механізованої бригади, дислокованої у Володимирі-Волинському, прибули на рівненській полігон.

Це колишні військовослужбовці, зараховані до першої черги оперативного резерву. На полігоні вони перебуватимуть місяць, протягом якого пригадають бойові уміння, – пише Суспільне Волині.

Рівненщина зустріла резервістів морозами, але на полігоні їм намагаються створити комфортні умови для навчання та тренувань.

«Проводиться з ними первинне анкетування з метою визначення мотиваційних чинників проходження ними військової служби у резерві. Тут вони мають змогу ознайомитися з історією нашої військової частини. Також їм роз’яснюють соціальні пільги і гарантії та умови проходження служби у резерві», – розповів в.о. заступника комбрига з морально-психологічного забезпечення Василь Українець.

В іншому наметі резервісти стають на облік. Тут також відбувається їх розподіл у підрозділи, згідно з військовою спеціальністю. Потім з обліковою карткою чоловіки йдуть отримувати амуніцію. На полігоні їм надають усе необхідне: від натільної білизни до спального мішка.

«Прибув сюди для вдосконалення професійних і бойових навичок, щоб бути готовим для виконання раптових задач на оборону і захист держави. Умови зараз трохи ускладнилися, але тепло, все нормально, годують, чай гарячий дають», – каже один із резервістів.

«Я сам з Донецької області, мій дім зараз – на тимчасово окупованій території. У цій бригаді я прослужив 2 роки, рік по мобілізації, рік по контракту. Нині я знову в армії, тому що, як не крути, а Донецька область – це моя область», – додає інший.

«Чоловіки мають за плечима фахову підготовку, і ці збори терміном на місяць проводяться для того, щоб вони її згадали і вдосконалили», – каже начальник пункту прийому особового складу Микола Андрощук.

Під час перебування на полігоні резервісти отримуватимуть грошові виплати. Працюючі – на рівні своєї зарплати, безробітні – мінімальний прожитковий мінімум.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські резервісти поїхали на полігон
28 лютий, 2018, 12:19