Це мільйони гривень, які можуть потрапити в бюджет, – депутат про скандальну землю у Луцьку

Це мільйони гривень, які можуть потрапити в бюджет, – депутат про скандальну землю у Луцьку
Лідер фракції «Народного контролю» Павло Данильчук каже, що депутати із меншості просто змушені були вдатися до громадського протесту під час сесії Луцькради 28 лютого, адже у місті не так багато вільних ділянок, щоб просто роздаровувати їх.

Про це стало відомо під час брифінгу 1 березня.

Обранець громади зауважив, що люди, побачивши сесію в на відео, можуть відреагувати, що це абсурд і не рівень поведінки депутатів. «У нас не залишилося жодних інших аргументів, щоб боротися за чесність і справедливість», – пояснив Данильчук.

За його словами, депутати спілкувалися з активістами та розповідали, що на сесію від земельної комісії, яка вчергове протягує на розгляд скандальні питання, виносили два проекти, де задіяні інтереси депутатів міської ради Сергія Були та Костянтина Петрочука.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ФІРМУ «ЖИТЛОВИЙ КВАРТАЛ» ТА ЇЇ ЗВ'ЯЗОК З ДЕПУТАТАМИ СЕРГІЄМ БУЛОЮ ТА КОСТЯНТИНОМ ПЕТРОЧУКОМ

Таким чином, безкоштовно в оренду віддали понад гектар землі із міської комунальної власності. «Це земля, яка може спокійно продаватися на аукціонах і це мільйони гривень, які можуть потрапити в бюджет», – наголосив обранець громади.

«Ми розуміли, що сесія пройде з певним «одобрямсом», – сказав депутат, зазначивши,що в більшості є 22 «вмотивованих» голоси. Крім того, є порушення щодо процедури – питання винесли не за 21 день, як того вимагає закон. Також не врахували інтереси громади.

«Вільної землі у місті Луцьку є не так вже й багато... Коли ми навіть і учасникам бойових дій не виділяємо чи сім’ям загиблих – раз на указ, а все інше йдуть відмови. Всі ділянки, які йдуть на сесію, ми просто не голосуємо вже другий рік. Тому ми пішли на такий крок – крок громадського протесту. Можливо, не всі його сприйняли, але вважаємо, що це наш останній аргумент», – мовив Данильчук.

Щодо дій муніципалів Данильчук зауважив, що ця історія матиме продовження в кримінальних провадженнях, а скандал розгориться на всю Україну. До слова, депутат також звернувся до правоохоронців із заявами – через незаконні дії щодо нього з боку працівника муніципальної варти та нападу на нього з боку депутата Сергія Були. Водночас Данильчук повідомив, що на нього написав заяву Костянтин Петрочук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що гроші за землю вже не ділять як раніше
Відповісти
А шо Свободівець робить в компашці? Недавно з укропами в унісон голосували...
Відповісти
Останні новини
Це мільйони гривень, які можуть потрапити в бюджет, – депутат про скандальну землю у Луцьку
01 березень, 2018, 13:08