Луцькі судді реєструватимуть скарги про незаконні затримання навіть у вихідні

Луцькі судді реєструватимуть скарги про незаконні затримання навіть у вихідні
У Луцькому міськрайонному суді Волинської області скарги про незаконне затримання правоохоронцями громадян розглядатимуть у будні та святкові дні.

Про це йшлося 2 березня під час засідання круглого столу щодо порушень прав та втручання у роботу адвокатів.

Голова Кваліфікаційної палати, адвокат Олег Антонюк розповів, що затримання 23 лютого їхнього колеги Павла Лозовського відбулося зі значними порушенням законів України. Він зазначив, що Лозовського незаконно утримували в ізоляторі тимчасового тримання, але оскаржити такі дії правоохоронців його захисники не могли, оскільки була субота, а суд, відповідно до законодавства, у вихідні може розглядати лише клопотання, пов’язані із обранням запобіжних заходів, таких як тримання під вартою.

Тож скаргу слідчий суддя Луцького міськрайонного суду розглянув лише у понеділок. Натомість голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський повідомив, що після цього випадку були збори суддів, під час яких ухвалили рішення про те, щоб реєструвати такі скарги від громадян не тільки у будні, а й вихідні та святкові дні.

«Ми безумовно за дотримання всіх гарантій не тільки адвокатської діяльності, а за дотримання всіх гарантій і свобод рядового громадянина. Ці питання вагомі, вони повинні вирішуватись негайно», – сказав суддя.

Він додав, що ні в Кримінально-процесуальному кодексі, ні в будь-яких законах не прописані правила прийому скарг у неробочі дні, але судді домовились, що будуть чергуватись у суботу та неділю, аби не допустити порушення прав людей.

Квятковський додав, що мова суду – це судове рішення, тож у разі звернень розглядатимуть справи і оприлюднюватимуть результати розгляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі судді реєструватимуть скарги про незаконні затримання навіть у вихідні
02 березень, 2018, 14:41