ТОП-8 місць для мандрів у 2013 році

ТОП-8 місць для мандрів у 2013 році
Цього року мандрівникам потрібно їхати в «тропічну фантазію», на батьківщину гольфу та наймасовішу вечірку світу.

Рейтинг 8-ми місць, де буде цікаво мандрівникам в 2013 році, сформував журнал Forbes в Україні.

Бутан

На території Бутану знаходиться декілька найвищих гірських піків (частина країни облямовується Гімалаями) і багато буддистських монастирів, часто розташованих на стрімких скелях. Ця азійська держава - одне з ідеальних місць для любителів подорожувати на гірському велосипеді.

У країні розвинена туристична інфраструктура. Наприклад, свої представництва тут мають дві відомі готельні мережі класу "люкс" - Aman Resorts і Como Resorts. Щоправда, щоб отримати візу, доведеться надати більш-менш точний план маршруту мандрівки.



Острів Пасхи

Одне із найсамобутніших місць на землі, відоме завдяки кам'яним статуям Моаї. Окрім краси, статуї цікаві ще й тим, що донині мало що відомо про цивілізації, які їх будували. Більше того, острів Пасхи - не найпопулярніший туристичний напрямок, тому зустрітися з натовпом туристів тут практично неможливо.

Добратися до острова легко: прямий авіарейс зі столиці Чилі, Сантьяго.



Балі

«Тропічна фантазія» - друге ім'я острова Балі. По-перше, це дуже екзотичне місце. По-друге, глобалізація пройшла повз острів - на ньому досі чимало поселень, всі жителі яких зайняті якимось одним ремеслом. Приміром, на Балі є місто ювелірів і місто різьбярів по дереву.

Обов'язкова частина екскурсійної програми - прогулянки джунглями, вечеря під зоряним небом на пляжі, першокласний дайвінг і серфінг. А можна й просто сидіти в номері готелю. Готелі тут схожі, швидше, на вілли з особистими басейнами і садами.



Аляска

Хелі-скі - це те, що потрібно спробувати всім любителям сноубордингу та гірських лиж. Від звичайного спуску хелі-скі відрізняється тим, що лижника до вихідної точки піднімають на вертольоті. Піднімають до якого-небудь дикого і засніженого схилу. Далі починається звичайний спуск.

Одна з головних територій, на якій розвинений цей рух - Аляска. Є, втім, альтернативи - гірські схили Юти, Колорадо, Невади та Вайомінгу.



Ігуасу

«Справжня Ніагара!» - цю фразу викрикнула Елеонора Рузвельт, вперше побачивши водоспад Ігуасу, розташований на кордоні Аргентини і Бразилії. Перша леді Америки була права: всі гігантські водоспади виглядають однаково прекрасно. Але Ігуасу виділяється: він схожий на підкову, а діаметр водоспаду - понад три кілометри. Водоспад ділиться приблизно на 300 каскадів. Найвідоміший з них називається «Горло Диявола». Його висота - 75 метрів, ширина - 150 метрів.

З обох боків кордону навколо водоспаду розбиті парки, що входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. А Ігуасу в 2011 році був визнаний одним з семи природних чудес світу.



Німеччина

Найбільша вечірка світу відбувається в Німеччині. Точніше, в Мюнхені. 16-денний пивний фестиваль «Октоберфест» щорічно збирає до 6 мільйонів відвідувачів. На ювілейний, двохсотий (2010 р.), зібралася рекордна кількість - 8 мільйонів чоловік. Тоді на кожного припало приблизно по літровому кухлю пива. Заїдали їх півмільйоном смажених курчат, чвертю мільйона сосисок, 45-ма тисячами свинячих ніг і сотнею цілих биків.

Але насправді «Октоберфест» це більше, ніж просто величезна пивна вечірка - це частина німецької культури та історії.



Шотландія

У світі існує багато приємних місць для гри в гольф, але найзнаковіше з них - Сант-Андрус. З цього шотландського міста і бере початок історія гри. Крім полів для гольфу, програма наступна: прогулянки по університетському містечку, екскурсії до руїн древніх замків і відвідини численних пабів.



Америка

Грунтовна подорож Америкою зазвичай сприймається як пізнавальне знайомство з історією і культурою країни, але насправді зараз не так вже й багато людей вирішує провести свою відпустку подібним чином. І даремно.

Є кілька основних маршрутів, які так чи інакше охоплюють всі головні напрямки класичної туристичної Америки. Головне, щоб вони проходили знаменитими національним парками на кшталт «Арки», «Каньонлендс», «Йєллоустона» або «Гори Рашмор», водночас захоплюючи міста з історією на будь-який смак - від невеликих і затишних на зразок Санта Фе і Остіна до Лас-Вегаса і Нового Орлеана.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аляска це не Америка?
Відповісти
Ви шо там подуріли????Де нам простим бідним людям набрати стільки грошей?Я за все життя стільки не вкрала,хоч трошки крала,але не стільки ж!!!!
Відповісти