Весною на військову службу призвуть 425 волинян

Весною на військову службу призвуть 425 волинян
Із Волині на військову службу мають відправити 425 осіб під час весняного призову. Із них 225 осіб потраплять на службу до сухопутних військ, 7 – до військово-морських сил, 45 – до повітряних сил, 100 – до національної гвардії, 28 – до прикордонної служби, 20 – до служби спеціального транспорту.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації 5 березня, - повідомляє ІА «Волинські новини».

Загалом чисельність осіб, які підлягають призову на строкову військову службу, в області становить 26 тисяч осіб, із яких на виклик можуть призвати 17,7 тисячі осіб. Водночас із періоду минулого призову на Волині в розшуку перебувають 6 тисяч осіб.

«Призовники залучатися до проведення АТО не будуть ніяк. Після проходження служби протягом 11 місяців вони зможуть написати заяву та підписати контракт на проходження служби в АТО», – зазначив обласний військовий комісар Роман Кулик.

Так, протягом квітня-травня на строкову службу можуть викликати придатних за станом здоров'я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку, що не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Зазначено, що призовник навіть у випадку, якщо він не отримав повістку, має з’явитися до найближчого військкомату протягом 10 днів від дати оголошення призову. В іншому випадку йому загрожує адміністративна відповідальність – штраф у розмірі від 5 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, за повторне порушення – від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Також на період призову заплановано організувати діяльність своєрідних комунікативних майданчиків, аби оперативно доносити необхідну інформацію громадянам. Функціонуватимуть теж і гарячі лінії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Весною на військову службу призвуть 425 волинян
05 березень, 2018, 13:08