Українським спортсменам заборонили брати участь у змаганнях на території РФ

Українським спортсменам заборонили брати участь у змаганнях на території РФ
Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підписав наказ, який забороняє участь українських спортсменів в усіх змаганнях, які відбуваються на території Російської Федерації.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, – пише УНН.

«...Я підписав новий наказ – про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ», – повідомив Жданов.

Він нагадав, що два роки тому було видано наказ про заборону участі українських спортсменів у комерційних змаганнях, які не проходять під патронатом міжнародних федерацій. При цьому участь в офіційних змаганнях, чемпіонатах світу і Європи, етапам Кубків світу дозволялась.

Однак, за словами міністра, «сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій», тому було видано новий наказ.

«Хочу додати, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів», – зазначив Жданов.

Також він підкреслив, що Мінмолодьспорту закликає міжнародні федерації не призначати змагань на території Росії, «де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нема чого їздити і позоритись за державний кошт як на останній зимовій олімпіаді. Все одно нічого б не виграли із-за розвалу спортивної галузі в країні, а так є виправдання: не виграли, бо - не приймали участь. І все дуже "патрійотично"!
Відповісти
Останні новини
Українським спортсменам заборонили брати участь у змаганнях на території РФ
14 березень, 2018, 13:31