Депутат каже, що у Луцьку мало готелів

Депутат каже, що у Луцьку мало готелів
Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук каже, що одним із обмежуючих факторів для туристів, які хочуть приїхати до Луцька, є недостатня кількість готелів – в обласному центрі їх значно менше ніж, до прикладу, у невеликому туристичному містечку Кременець на Тернопільщині.

Таку думку депутат озвучив під час презентації результатів дослідження із туристичної привабливості міста 15 березня.

Опісля заходу в залі виникло невелике обговорення. Так, депутат Павло Данильчук запитав, чи аналізували шляхи добирання до Луцька – яким саме транспортом туристи прибувають до обласного центу Волині. Адже тут немає аеропорту, аби туристи могли без проблем діставатися літаком, але є залізниця, автомобільне сполучення.

За словам очільниці соціологічної агенції «Фама» Мар’яни Малачівської-Данчак, 40% прибувають власним авто, 28% – громадським транспортом, 18% – потягом, майже 9% – туристичним автобусом, 2,8% – БлаБлаКаром тощо.

Окрім того, у результатах дослідження показували, що туристи залишаються умісті на ночівлю у 58% випадків. Однак 21% із них проживають у друзів та родичів.

«Це проблема готелів, яких дуже мало. От взяти таке місто як Кременець – на долині, на Тернопільщині, я там буваю часто і скажу – там у кілька разів більше готелів, ніж у місті Луцьку. Ну немає де людям зупинитися, справді», – мовив депутат. Адже, коли люди планують подорож і стикаються із проблемою житла, можуть звернути увагу на більш доступні у цьому плані міста.

Ще однією проблемою, про яку йому доводилося чути, є короткий час роботи туристичних об’єктів, наприклад, замку Любарта. Адже туристи, які приходять до замку після 18-19, просто не можуть потрапити туди.

Наприкінці Данильчук зауважив, що туристичний потенціал міста та Волині величезний, тому треба активно працювати над його розвитком.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пашка спец...
Відповісти