У Луцьку за побори судять директора училища

У Луцьку за побори судять директора училища
У Луцьку триває судовий процес над директором Вищого професійного училища №9, якого звинувачують у незаконній вимозі оплати за навчання у державному навчальному закладі.

Про це виданню Вголос розповів колишній майстер Луцького ПТУ №9, свідок у судовому процесі Дмитро Білоус.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, у 2009-2011 роках директор профтехучилища вимагав з учнів та їх батьків переказувати кошти на рахунок благодійного фонду. Суму внеску визначав сам директор.

За словами свідка, процес свідомо затягується зі сторони директора училища, який намагається мінімізувати розмір завданої шкоди, використовуючи різні «канали впливу». Свідки на судовий розгляд не з’являються. А потерпілим погрожують.

«Державна фінансова інспекція проводила перевірку в училищі. За результатами перевірки встановлено порушень на загальну суму 685 892 гривні. Управління освіти стверджує, що благодійних коштів поступило 1 мільйон 49 тисяч гривень. З них поступило з порушеннями за підписом заступника директора – на 587 тисяч. Все це підтверджено документально актами держфінінспекції. За незаконними надходженнями по виробничій практиці поступило не 21 тисяча, як подано до суду, а близько 300 тисяч.

На жаль, є спроби приховати значну частину зловживань. Тому до суду потрапляють зменшені цифри. Коли я працював в училищі, то мене попереджали, що я буду звільнений, якщо не мовчатиму. Звільнили. Так як і інших 17 працівників. Зараз директор Батов лише формально відсторонений від роботи, однак продовжує приходити в училище», - повідомив Дмитро Білоус.

Наступне судове засідання у справі через неявку свідків призначене на 19 лютого. Суд постановив застосувати примусовий привід до осіб, які з невстановлених причин відмовилися з’явитися на процес.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
У Луцьку за побори судять директора училища
31 січень, 2013, 13:08