Подробиці драми у луцькому готелі: серб був плейбоєм, любив молодих дівчат, - ЗМІ

Подробиці драми у луцькому готелі: серб був плейбоєм, любив молодих дівчат, - ЗМІ
Серб Радко Величкович, якого знайшли з простріленою головю поряд з трупом молодої польки у луцькому готелі «Світязь», був жорстоким педагогом і навіть бив своїх учнів.

Про це з посиланням на сербский сайт "Hello" пише газета Сегодня.

Нагадаємо, 18 січня в 421-му номері готелю «Світязь» покоївка знайшла двох мертвих постояльців: 68-річного серба Радка Величковича та 16-річну польку Олівію Яновську. У обох були прострелені голови.

На фото ліворуч - Олівія Яновська (фото газети «Сегодня»), праворуч - Радко Величкович (кадр відео телекомпанії «Аверс»

У номері знайшли велику суму грошей - 16 тисяч доларів, а також американський пістолет «Сміт і Вессон» з 4 кулями всередині (дві були випущені). За головною версією, під час скандалу зі своєю «Лолітою» Радко застрелив її, а потім себе.

Серб Радко Величкович останні 20 років жив у польському Познані, володів там транспортною компанією. А десять років тому розширив свій бізнес в Україну. Він часто бував у Луцьку: у селі Маяки у нього була зареєстрована фірма (серб володів кількома фурами, якими возив товар).

Правда, останнім часом бізнес Величкович в Україні був не дуже вдалим: фірма підозрювалася в несплаті податків, йому погрожували місцеві бандити, пише видання.

А незадовго до загибелі він випадково потрапив в об'єктив луцької телекомпанії під час вуличного опитування.

За професією Радко – вчитель, і до переїзду в Польщу викладав фізику, хімію і математику в сербському містечку Лесковац. На батьківщині серба вдалося з'ясувати, що Радко був жорстоким педагогом і навіть бив своїх учнів.

Підозрювали, що він небайдужий до дівчаток, але правоохоронці жодного разу не затримували його за звинуваченням у педофілії.

Величкович був двічі одружений - в Польщі і Сербії у нього залишилися дочки та онуки.

З 16-річною школяркою Олівією серб познайомився рік тому в польському барі, де вона підробляла офіціанткою. Радко був дуже забезпеченим, а вона - з бідної сім'ї. Старий плейбой, незважаючи на різницю в 52 роки, закохався в дівчинку і закидав її подарунками, купував дорогий одяг, давав гроші і навіть обіцяв подарувати квартиру.

Мати Олівії помітила зміни у поведінці доньки. Вона була однією з кращих учениць у школі, займалася легкою атлетикою, і раптом стала ігнорувати навчання. Майже щодня зникала зі школи і йшла до серба, іноді на кілька днів.

Але школярка не зізнавалася батькам про зв'язок з чоловіком, який годиться їй в дідусі. Брехала, що зустрічається з хлопцем з Варшави і щедрі подарунки - від нього.

Відверта вона була лише з сестрою і якось зізналася їй, що боїться Радка і знає, що той завжди носить з собою пістолет. Коли вона стала частіше зустрічатися з хлопцями-однолітками, Радко приревнував Олівію. Він умовив юну коханку в останній раз з'їздити з ним у Луцьк (до цього вона була з ним там двічі), пише газета.

Прокурор Луцька Сергій Данілін вважає, що в номері готелю «Світязь» розігралася класична трагедія: чоловік убив свою супутницю, а потім застрелився сам. «Ні положення трупів, ні інших предметів не дає права стверджувати, що їх убив хтось інший», - сказав прокурор.

Проте рідні Радка не вірять у цю версію. Мовляв, серб дуже любив життя, і перш за все, себе. Після поїздки в Україну Радко планував пройти курс лікування. Вони не виключають, що Величковича могли вбити через бізнес (хоча гроші з номера не вкрали).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
басни крылова дедушка через неприступную украинскую границу свободно с револьвером ездил.и малолетний вареник без разрешения за собой таскал
Відповісти
"фото та власні джерела газети «Сегодня». Хах, і де ж взяла газета це фото. Шановні, перш ніж передруковувати, перевіряйте інформцію! Несерйозно це, панове!!!!!
Відповісти
Наташа на проводі, переживає, що в неї статейку вкрали.
Відповісти
А хто то з редакції Волиньпосту підтянувся? Сконфузилися, шановні, взявши "лєвий" матеріал з Сегодня"?
Відповісти
Молодець,оце так мущіна!!!!!!!!
Відповісти
Отакий як ти МУЩІНА)))...ТЕЛЕПЕНЬ!
Відповісти
Отакi вони серби та польськi дiвчата.

Волинянки на грошi не клюють i не продаються старим курдупелам )))
Відповісти
"Волинянки на грошi не клюють...".
Согласен-не клюют. А берут. Особенно баксы, еврики.
Причем по мелочи. Дешевки.
Відповісти
А хто не любить молодих дівчат? Тільки не затасканих по нічних барах, не пяних та наскрізь прокурених, не засмоктаних від орального сексу.
Відповісти
А не затасканi i не засмоктанi з ким попало не кохаються.
Відповісти
Согласен с Васьюю-они дороже. Но не намного.
Відповісти
Тобі правельно написали: не затаскані, не п'яні,не прокурені, не засмоктані в твою сторону навіть не глянуть, бо норм. чоловік такого навіть не напише:"А хто не любить молодих дівчат?" В тебе вже проблеми..., вже педофілія поч. розвиватися раз ти таке думаєш,що це у 68р. нормально!!!
А нормальних дівчат-це факт, при чому 100% Ви не цінуєте, спричинюєте їм біль, страждання, сльози, сварки, бійки, нервотріпання, зради, жлобство,а таким...от якраз за такими Ви і бігаєте, а ще тут пишеш про скромність, доброту,про нормальних!!! Та Ви в їхнь. сторону у тому ж нічному клубі, де вони просто прийшли відпочи-не глянете, а будете дивитися на тих,то на Вас вішається!!!І хто легкодоступний!!! Такщо казок та байок оцих не треба!
Відповісти
О,прокинулося. Ти ж само таке затаскане,постійно п'яне,прокурене,засмоктане,а тут шось лепече.Ліки прийми,бабуся,кому-ти нафіг потрібне,кого ти можешь навчити.Лягай в лікарню,вже давно пора.
Відповісти
Гроши, це не головний показник, их могли і не примітити а то що це не самогубство а вбивство це очевидно всім а кто підтвердже що це не так , свідки е ?

С автором П.П.алий - на 100% СОГЛАСЕН.....
Відповісти
"Фірма підозрювалася в несплаті податків, йому погрожували місцеві бандити. Про це серб сам розповів журналістам: незадовго до загибелі він випадково потрапив в об'єктив луцької телекомпанії..." Ви впевнені, що серб саме це сказав на телекамери. Ану ж бо перегляньте відео. Ще раз повторюся, несерйозно, панове. Хіба що ви претендуєте на "горде" звання - ЖОВТА ПРЕСА.
Відповісти
Згоден, у відео він був не настільки конкретний... дякую, підправили
Відповісти
ЗНІМІТЬ крадений матеріал
Відповісти
Чи ти дурна, чи прикидаєшся. Дитино, за одну добу матеріал не те що з польської, а з в'єтнамської можна було перекласти, і уяви собі, не ти одна вмієш користуватись гугл-транслейтором. Не кажучи вже про те, що матеріали НЕ СХОЖІ. Але про що можна говорити з людиною, яка вже зажила слави нне зовсім адекватної.
Відповісти
Перекласти з польської на полішуцьку тяжко...тут ніякий гугл-транслейтер не допоможе!!! треба бути расовим полішуком...
Відповісти
по коменту я розумію, що ти знаєш Наталку? Тоді будь чоловіком, представся, що б було кому пояснити, хто дурний, хто і коли на яку мову перекладав(глибоко сумніваюся і знаю, що цього не робила "Сегодня"), про схожість матеріалів, хто адекватний а хто ні...
Відповісти
Хоча готель "Світязь" і до цього випадку мав не найкращу славу, але вказавши № готельного номеру, ви, мабуть, назавжди відіб'єте від нього (цього номеру) постояльців.
Відповісти
Ау, "Вікторе", де ти? Пукнув і побіг? Мабуть неадекватний...
Відповісти
Андріє, дякуй що "Віктор" пропустив твої пости через модерацію. Міг би і забанити за довгий язик.
Відповісти
ну ви й "спалилися" - "ТаТиШо" і "Віктор"...одна особа по ходу, це раз, і по друге, хто там модератор у "Волиньпості"? "ТаТиШо" чи "Віктор"??? "Забанити за довгий язик" - погроза чи цензура?
Відповісти
От тут говорили про те, що матеріал спи….ний. Волиньпостом у Акцентів, а відповідно Сегодня у Акценьтів, чи як там.. (http://akcenty.info/?id=1&items=3361 http://www.segodnya.ua/regions/lvov/Drama-v-Lucke-16-letnyaya-Lolita-stala-rokovoy-dlya-68-letnego-pleyboya.html http://www.volynpost.com/news/10938-podrobyci-dramy-u-luckomu-goteli-serb-buv-plejboiem-lyubyv-molodyh-divchat-zmi ) Взяв всі матеріали роздрукував і почав дивитися. Що є в Сегодня і відповідно у ВП, а нема в Акцентів. По-перше в сегодня неправильне прізвище дівчинки-полячки, а в ВП – ім`я серба.
І далі: 2. Про пістолет в акцентах ні слова і про пулі.
3. Про бізнес у Маяках також немає в акцентах.
4. Слів прокурора міста немає також.
5. Сегодня і ВП не називають дівчину ескортом, як Акценти а Акценти в свою чергу - «лолітою», як сегодня і ВП…
6. Немає в Акцентах про підозри в несплаті податків.
7. в акцентах відсутні дані про те, де жив раніше серб – Лесковац і куди переїхав-Познань.
8. В Сегодня і в ВП немає відповідно кількох фактів, про які мали б написати «жовті» апріорі «Сегодня» чи ВП: про те, що обидві сестри та брат польки є друзями з Величковичем у Facebook,про зникнення у січні,про інфаркти Ратка
9. А ще ну ніяк текст в Сегодня чи ВП не налазить за стилем на Акцентівський, про це навіть програма»Антиплагіат» сказала. Тобто інформація не копіпастилася, а писалася. Стилістика інша,розумієте?
10. На ФБ сторінці Ратко http://www.facebook.com/ratko.velickovic.58?fref=ts є друзі, через яких, якщо не лінитися можна вийти на інформацію про дівчину.

Крім того, про все це можна прочитати тут: http://www.index.hr/vijesti/clanak/srpski-tajkun-52-godine-mladjoj-ljubavnici-u-ukrajinskom-hotelu-raznio-lice-pa-ubio-i-sebe/659072.aspx http://www.alo.rs/vesti/hronika/pedofil-dao-intervju-pre-ubistva-devojcice-video/9715
http://www.alo.rs/hronika/vesti/pedofil-u-srbiji-strujom-przio-dake/9662
http://www.alo.rs/hronika/vesti/ekskluzivno-pogledajte-srpskog-pedofila-koji-je-ubio-poljsku-devojcicu-foto/9548
http://www.kurir-info.rs/on-je-ubio-ljubavnicu-od-16-godina-clanak-617475

тому нехай Наталя заспокоїться і не дьоргає Юру
Відповісти
Правильно, невідповідність полягає в тому, що циптати переписані від батьків та сестри своїми словами. Повторюю, сайтів з цією інформацією ми передивилися не один і не два. Проте, данні лише з тих 2 сайтів, які використали саме "Основні Акценти". Це по-перше. По друге частини текстів з іноземних сайтів не пубілкували. Якщо навіть журналісти "Сьогодні" потрудилися перейти через посилання на іноземні сайти, які зазначені в "ОК" і зробили власний переклад, , то чому акценти саме на тих самих моментах:

1 "ОК" чоловік був вчителем фізики, хімії та математики в школі невеликого містечка у Східній Сербії. 20 років тому він переїхав до Польщі, де згодом відкрив транспортну компанію «Південь»

він був жорстоким учителем і мав звичку застосовувати фізичні покарання до учнів

"Сугодня" Серб Ратко Величкович последние 20 лет жил в польском Познане, владел там транспортной компанией.

"ВП"За професією Радко – вчитель, і до переїзду в Польщу викладав фізику, хімію і математику в сербському містечку Лесковац. На батьківщині серба вдалося з'ясувати, що Радко був жорстоким педагогом і навіть бив своїх учнів.


2 "ОК" мати Олівії Христина розповіла, що в останні місяці дівчина була дивною. Приходячи додому зі школи, відразу сідала за комп'ютер: «Я відчувала, що щось відбувається, але я не знала що саме. Жодна моя спроба поговорити з нею була марною. Я помітила, що в її шафі з’явилося багато нових речей: сукні та одяг. Мій чоловік і я не могли собі цього дозволити».

"ВП"Відверта вона була лише з сестрою і якось зізналася їй, що боїться Радка і знає, що той завжди носить з собою пістолет. Коли вона стала частіше зустрічатися з хлопцями-однолітками, Радко приревнував Олівію. Він умовив юну коханку в останній раз з'їздити з ним у Луцьк (до цього вона була з ним там двічі), пише газета.

"Сугодня" Мать Оливии заметила изменения в поведении дочки. Она была одной из лучших учениц в школе, занималась легкой атлетикой, и вдруг пустила учебу по боку. Чуть ли не каждый день исчезала со школы и шла к сербу, иногда на несколько дней. Но школьница не признавалась родителям о связи с мужчиной, который годится ей в дедушки. Врала, что встречается с парнем из Варшавы и щедрые подарки — от него


3Сестра розповіла, що останнім часом ревнощі старшого кавалера почали дратувати Олівію. Вона, ніби, лишила його і почала зустрічатися з однолітками. Неповнолітня полячка кілька разів розповідала сестрі, що боїться Ратка і знає, що той завжди носить з собою пістолет. Незадовго до трагедії чоловік сказав юній коханці, що пережив два інфаркти і тому повертається у Сербію лікуватися. Наостанок попросив юнку востаннє з’їздити з ним до Луцька, - розповіла Христина.




"Сегодня"Откровенна она была лишь с сестрой и как-то призналась ей, что боится Ратко и знает, что тот всегда носит с собой пистолет. Когда она стала чаще встречаться с парнями-сверстниками, Ратко приревновал пассию. Он уговорил юную любовницу в последний раз съездить с ним в Луцк (до этого она была с ним там дважды).
Відповісти
Звертаю вашу вагу на нові правила коментування: аби писати від власного імені, необідно зареєструватися. Будь ласка, притримуйтеся їх надалі
Відповісти
зараз саме час пані Поліщук вибачитись за оббріхування Волиньпосту.
Відповісти
Андруша-тугувато в тебе з гумором. Я якраз і писав про те, що Віктор та едітор це одне й те саме лице. Чи принаймні хтось з редакції.
Відповісти
КОЛИ ТИ МЕНІ ПИСАВ РО ЦЕ? ВІКТОР, ЕДІТОР, ТАТИШО - ЦЕ ПАН РИЧУК? ТАКИЙ ІНТЕЛІГЕНТНИЙ РЕДАКТОР, ЩО ОБРАЖАЄ ДІВЧИНУ?
Відповісти
І ще одне: сина так - "Андруша" будеш називати, я тобі не кум і не сват і дітей твоїх не хрестив...думаю зрозуміло?
Відповісти
Слухай, Льова, не випендрюйся...
Відповісти
Юра, і тобі того ж бажаю...
Відповісти
даааа...дела
Відповісти
Цитата: "а також американський пістолет «Сміт і Вессон». Пан редактор, вроде как револьвер, но никак не пистолет.
Відповісти
Шановна! От не раз читала ваші коменти,скрізь одна і та ж помилка. Є слово ПРАВИЛЬНО!!! А оте,що ви через "е" пишете,в правописі не має.
Відповісти
Останні новини
Подробиці драми у луцькому готелі: серб був плейбоєм, любив молодих дівчат, - ЗМІ
01 лютий, 2013, 10:40