Замерзли так, що відрізали пальці на ногах

Замерзли так, що відрізали пальці на ногах
Нинішньої зими до опікового центру Луцької міської клінічної лікарні потрапило чотирнадцять волинян із обмороженнями. Двом з них ампутували пальці ніг

За висновком завідуючого опіковим центром Романа Трача, 90 відсотків потерпілих були в стадії алкогольного сп'яніння, пише Волинь-нова.

П’яна людина може не відчувати холоду від 6 до 12 годин.

Одна з ознак переохолодження — тремтіння організму: мозок надсилає м'язам сигнал, щоб вони стискалися і виділяли енергію для зігрівання.

У випадку обмороження найкраще опустити замерзлі руки чи ноги у воду кімнатної температури, підігріваючи її поступово до 40 градусів.

Інколи люди розтирають обморожені місця снігом. Цього не варто робити, бо так можна пошкодити шкіру і спровокувати інфікування.

Збільшується ризик постраждати від переохолодження і через перевтому, тісний та вологий одяг, взуття, куріння. Якщо шкіра побіліла чи посиніла, з'явилися пухирі, то треба негайно звертатися до медичного закладу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шкода???
Відповісти
О, Волинь-нова мій матеріал дала) Приємно що моя робота цікавить колег з інтернет-видань. Тільки треба було дозволу запитати, а не красти чиюсь інтелектуальну працю!
Відповісти