Повісилися, лишивши гроші на похорон: подробиці подвійного самогубства на Волині

Повісилися, лишивши гроші на похорон: подробиці подвійного самогубства на Волині
Перед самогубством двоє жителів села Уляники Рожищенського району були у церкві.

Нагадаємо, Богдан і Лариса Карабани повісилися у власній хаті у неділю, 27 січня.

Сільський голова Уляниківської сільської ради Микола Андрієвський розповів про події останнього, як виявиться, дня в житті цих людей, пише Волинь-нова.

У неділю 55–річна Лариса і на шість років молодший від неї брат Богдан були у місцевому храмі. Лариса посповідалась. А коли всі розходились, вона дуже плакала.

Священик почав розпитувати, чим викликаний такий розпач. Жінка розповіла йому, що її, по суті, вижили з квартири, яку має в Луцьку, і взагалі «хтось хоче вбити».

На слова священика з приводу того, що, може, треба звернутись у міліцію, мовила, що вони з братом підуть у монастир. А ще жінка в розпачі говорила, що щось зробить із собою…

«У понеділок вранці, десь о 10:30 до мене приїхав бусом наш місцевий підприємець. Він сказав, що на подвір'ї Карабанів стоять занепокоєні люди, які й послали його до мене», - розповів сільський голова.

Занепокоєні люди були тим, що цілу ніч у хаті горіло світло, а вранці на подвір'ї ніхто не з'явився.

«Я поїхав на місце. Вже нікого біля хати не було. Знайшов кількох людей, щоб були свідками, і ми вибили двері, закриті зсередини на защіпку», - каже Микола Андрієвський.

Тоді й з'ясувалось, що сталось непоправне. Судячи з усього, першою повісилась на драбині жінка. Брат її, який порався по хазяйству, зайшовши в коридор, побачив бездиханне тіло й обрізав мотузку. А потім заліз по цій же драбині на горище і теж наклав на себе руки.

У передсмертній записці, яка була знайдена, Лариса й Богдан просили вибачення в рідних за вчинене. Залишили вони і гроші на поховання.

За словами сільського голови Миколи Андрієвського, похоронили їх в одній могилі. Він же пригадав, що в сімдесятих роках, коли Богдан Карабан прийшов тільки-но з армії, то ледь не загинув. Він фарбував дах, і в якийсь момент його уразив струм.

Тоді від смерті сина врятувала мати: вона почала стягувати його з даху і прийняла на себе ураження.

Ще до року після її смерті, «щось із собою зробив» й батько, який не міг пережити такої втрати. Останнім часом покійні брат і сестра, в яких не було своїх сімей, жили в батьківській хаті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як так поховали в одній могилі???? А чому не поряд?
Відповісти
їх ще й 100 пудов поховали в самому кутку ладовища. бо такі хрестануті догми щодо самовбивць.
Відповісти
А ти звідки таке знаєш?:)Аж страшно стає)

Н да і ще кажуть ,що в нас в родинах всі такі "хороші" і все так чисто та й добре у правосудді,що жінка до такого стану дійшла, гарантію даю-довели або "зробили" так,щоб дійшла сама і ще й з братом до такого....
А тепер й надалі не вірте ні в Бога святого, ні в того хто Богом хотів стати, а на щастя, не вийшло...
От тому і не вірите,що існує та людина,яка Вас знищує..., віруйте і чиніть по законам Божим, - тоді всім легше житеметься!!!
А тим хто це спричинив-життя покаже, в них теж все ще попереду,якщо не в них,то в їхніх дітей,онуків,правнуків і так далі..., все зло повертається бумерангом,усім,без винятку, в життя всі ідеально не буває ні в кого!!!
Відповісти
а ти що в танку? такого не знати....

Буття 32, 26-27 26
І став Мойсей у брамі табору й сказав: Хто за Господа до мене! І зібралися до нього всі Левіїні сини.
27 І сказав він до них: Так сказав Господь, Бог Ізраїлів: Припашіть кожен меча свого на стегно своє, перейдіть, і верніться від брами до брами в таборі, і повбивайте кожен брата свого, і кожен приятеля свого, і кожен ближнього свого.

по законам божим кажеш жити? нет уж...
Відповісти
Так все рівно не розумію...як так можуть поховати в одній могилі???? Ну це що за межами кладовища то це ще таке, а от в ОДНІЙ МОГИЛІ.....як на мене дикунство. або поясніть мені чому це практикують, і смисл цього обряду?
Відповісти
Це не дикунство -- це християнство. Хоча...
Відповісти
ну а прикладатися до мощів це не дикунство? а практикувати канібалізм, навіть уявний це не дикунство (про обряд поїдання тіла христа)? А цілувати обоссані стіни? :))))
Відповісти
"прикладатися до мощів" -- не дикунство. Навіть якось звучить. А от розшифрувати цю фразу зрозумілими словами -- це гидота. "Прикладатися" -- цілувати, доторкатися голими руками. "Мощі" -- мумійований мертвяк, або частини скелету давно і невідомо від чого померлого чоловіка(жінки), до того ж і одне і інше без будь-якого натяку на санітарію. Святості можна стільки підхопити... Поправте мене, якщо я помиляюся.
Відповісти
все правильно :)))
Відповісти
Якщо ти хоч раз бачив справжні мощі, то прикладаються до них через скло. Це по-перше. Якщо ти не хочеш прикладатися, тебе ж ніхто, як бика за шнурок, не тягне. То чого мичати. Мощі - це мертвяк, як ти пишеш, а дивним чином збережене муміфіковане тіло. Колись ці тіла теж закопували в землю, але були певні причини, коли тіла діставали й поміщали в гробниці як доказ особливого його збереження - тобто святості. Якщо ти бачив колись розкопки изагиблих у війні, попховань, то знаходили кістки. Тіла не було. А коли діставали останки Амфілохія Почаївського, то тіло, яке пролежало в землі 31 рік, збереглося повністю. Різницю відчуваєш!? Щоб прикластися прямо до останків, требп мати неабияке щастя. Мені в цьому щастило. І заради цікавості, звичайно, я теж намагався відчути, в якому стані тіло. Скажу: воно справжнє. Але прикладатися безпосередньо до останків дозволяють рідко коли: або у великі свята, або, коли впевнені в молільниках, що вони не поглумляться над мощами. Ну і серед віруючих теж є такі, які не наважуються прикластися безпосередньо до тіла. Тому допускають до усипальниць. І ще одне. Поїдь у лавру - і якщо тобі пощастить, побачиш, як біля мощей біснуються деякі люди. БІля тіла звичайної людини цього не буде. Значить мощі свідчать про святість людини і здатність протистояти душі святого перед темними силами.
Відповісти
Якщо прикладатися до просто мертвого тіла, яке почало розкладатися, звичайно можна щось підхопити. До мощей - ні. Хіба що через твою зневіру Бог може тебе випрбувати. Але Бог любить кожного і тому хто не буде його хулити, біди боятися не варто. Ще ніхто не захворів з тих, хто прикладався до мощів, і хто причащався зі спільної Чаші.
Відповісти
"бика", "мичати" -- смиренністю і християнством аж зашкалює. На рахунок біснуватих -- то в лавру їхати не треба, щоб їх там зустріти. Он, мабуть, вся клавіатура запінилась доки являвся цей "правед-д-д-дний гнєв"
На рахунок муміфікацій. Знаєш скільки тіл бомжів знаходять біля водомагістральних і каналізаційних труб, які збереглися і лежать роками? Їх до мощей не зараховують. Бо можуть пояснити це нормальними словами, з т.з. науки. Тільки вашого Єгови ради -- не пиши, щоб я підтвердив факти, порийся в неті -- сам знайдеш, а мені морока зайва.
І наостанок. Якщо вам за щастя поцілувати мертву плоть -- вас шкода. Це ж наскільки потрібно мати травмовану психіку що б це подобалося. Ну -- кожному своє. Мені тільки цікаво -- як ти намагався відчути в якому стані тіло. І ще цікавіше -- як перконався що "воно справжнє"? На зуб чи що?
Відповісти
Однозначно. Найбільше бісить. що якийсь бородатий вирішує -- як ховати: по-людськи чи як собаку зарити. У мене по журналістиці був подібний випадок. Так я пробував з попами поспілкуватися -- такого маразму наслухався. Кажу -- мовляв, неясно сам повісився чи помогли, а ви вже відмовляєтесь відспівати (чи як там воно), а у відповідь... коротше, в коментарі усього не вмістити, суть -- в разі чого бог там розбереться. Ага, кажу, він там може й розбереться, а як сімї і близьким жити? Так це їх не гребе.. Жаль, люди в таких випадках в суд не подають. Вдарили б одному-другому по карману, рєзко б непорушні, богом дані канони і догми підправили.
Відповісти
ВолиньПост, ви перетворюєтесь у жовте видання (щось типу ТСН). Чому? Подивіться на ваші заголовки. Поясніть, будь ласка, причину.
Може, хочете підвищити відвідуваність вашого сайту? Вам, напевно це вдасться, проте розумні, освічені люди просто перестануть заходити читати це інтернет-видання.
Відповісти
чому ж? нормальний заголовок :))))
Відповісти
ТО Небайдужий - Ага, и куда пойдем за местными новостями? Может на ВВС? Там уровень журналистики в разы выше, только вот про Волынскую область ничего не пишут, странно правда? Пост еще не самое желтое издание, хотя претензии к подаче есть. Но что вы хотите от наших мальчиков и девочек? Молоды, зелены, опыта маловато, образование не профильное, учиться не у кого. Вот и тренируются "на кошках", то есть на нас с Вами. :) Пусть пишут, пусть растут, пусть набираются опыта, а мы с Вами покритикуем, если не обидятся, то пойдет на пользу. :)
Відповісти
да деревня забыченная...
Відповісти
Кажуть,що на них наїхали банківські колектори з виконавчею службою.Ці уроди зараз роблять що хочуть.Уся наша влада давно продалась банкірам...
Відповісти
Останні новини
Повісилися, лишивши гроші на похорон: подробиці подвійного самогубства на Волині
02 лютий, 2013, 14:01