«Товчем воду в ступі уже рік», - мер Луцька про GPS

«Товчем воду в ступі уже рік», - мер Луцька про GPS
Якщо до 21 лютого фірми-перевізники не встановлять на своїх автобусах GPS-обладнання, яке вимагає луцька мерія, з ними розірвуть усі договори.

На цьому наголосив мер Луцька Микола Романюк під час засідання виконавчого комітету 4 лютого.

За словами начальника міського управління транспорту і зв’язку Анатолія Миронюка, нині 70% громадського транспорту в Луцьку обладнані системами GPS-навігації, які сумісні із системою МАК. А це загалом 187 автобусів.

Зауважимо, система МАК (Мультимедійний автоматизований комплекс) – це розробка підприємства «Візор», яке ще у 2010 році виграло тендер на право виконувати функцію організації та управління рухом автобусів і підготовки інформації про роботу перевізників на автобусних маршрутах загального користування із використанням GPS.

На Луцькому підприємстві електротранспорту лишилося ще 14 автобусів, на яких треба завершити роботу із GPS. На ЛПЕ обіцяють впоратися із завданням. А от з фірмою «Санрайз» і АТП №1 «Візор» й далі не може знайти спільної мови. Ці два підприємства теж встановили на своїх автобусах GPS-обладнання, але є певні проблеми щодо сумісності із системою МАК.

Як стверджує начальник транспортного управління, обладнання, яке використовує АТП №1, сумісне із системою МАК, але немає пульта водія, а це, мовляв, проблема, яку підприємство мусить вирішувати спільно із «Візором». До всього, за словами директора АТП №1 Олександра Шаміса, існують проблеми із укладанням договору між підприємствами. Загалом порозумітися ці дві фірми ніяк не можуть.

Фірма «Санрайз», за словами Миронюка, вперто ігнорує вимогу мерії співпрацювати із «Візором». Хоча директор «Санрайзу» Юрій Девіцький узагалі каже, що «Візор» ніяк не йде на зустріч, бо хоче більше заробити.

«Вам не соромно? Товчем воду в ступі уже рік», – висловився Микола Романюк.

У підсумку виконком вирішив: якщо до 21 лютого усі три сторони не домовляться й не завершать роботи із GPS, то усі договори із цими двома перевізниками розірвуть, а також попрощаються із «Візором» й шукатимуть нового оператора.

«Я не збираюся більше вислуховувати ваші байки. Повірте, часу більше не буде», – наголосив мер.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт, GPS
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так мер и "товче"! Аж смішно читати! Видав розпорядження - і контролюй його виконання, наказуй порушників, а не цацкаєтесь!!! Де дісципліна???
Відповісти
Ну от 21 лютого і побачимо...
Відповісти
Він ті терміни уже другий рік їм ставить! А толку???? Як так, що не може на них вплинути?! Сюди б Кривицького, а не Романюка - флегмата!
Відповісти
Цікаво, чи пан мер хоча б раз заходив і дивився on-line представлення руху? Чи, можливо, у них проблеми з математикою?
95 це не 187!
Відповісти
95% лучан певно взагалі не знає де можна таке переглянути
Відповісти
Смішно читати
Відповісти
мер поступливий, як баба...
Відповісти
Чому перевізники фірми "Санрайз"і АТП №1 не хочуть замінити своє обладнання щоб зробити його сумісним з системою МАК.Якщо ця система підійшла 187 автобусам і восьми перевізникам?То хіба два перевізники не повинні підкоритися переважній більшості, щоб не ставити під загрозу абсолютно досконалу систему МАК.Хто і кому має піти на зустріч? Вісім перевізників які вже встановили цю систему і в яких вона успішно працює,чи два впертих "Санрайз" і АТП №1
Відповісти
НЕ ВІРЮ!
Відповісти
Останні новини
«Товчем воду в ступі уже рік», - мер Луцька про GPS
04 лютий, 2013, 11:23