Консульство Польщі в Луцьку знову оскандалиться? ВІДЕО

Консульство Польщі в Луцьку знову оскандалиться? ВІДЕО
У Генеральному консульстві Польщі в Луцьку припинили видачу довгострокових віз.

Принаймні такі протиправні дії дипломатичній установі закидають вже українські громадяни. Кажуть, що віднедавна у консульстві неможливо отримати безкоштовної чи довгострокової візи, йдеться в сюжеті ТСН.

Польське консульство у Луцьку фактично закрило двері для мешканців Волинської та Рівненської областей. Документи відтепер приймає лише візовий центр. Заплатити треба 200 гривень. У консульстві було безкоштовно.

«Моя мама живе у Польщі, вона мені прислала гостьове запрошення і віза має бути безкоштовна», - обурений пошукач візи Андрій Довгий.

Богдан Ульчак у службових справах часто відвідує країни Шенгенської зони. Але замість традиційної річної візи дістав короткострокову.

«Це 5 днів без будь-якого коридору. Згідно з Європейським кодексом коридор, має складати 15 днів мінімум», - зазначає Ульчак.

Більшість українців, які мали правильно оформлені документи та право на довгострокові візи - отримали короткострокові. Обурені такими новаціями, вони написали скарги до МЗС Польщі, України та до прокуратури.

«Я вважаю, що грубо порушено мої права, які визначені, як візовим кодексом, так і міжнародними угодами», - вважає він.

Офіційним листом ТСН попросила коментарів у дипломатичній установі. Телефоном повідомили: Коментувати нікому. Консул у від'їзді до понеділка.

Нагадаємо, в серпні 2012 року в епіцентрі міжнародного скандалу опинилося генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. За інформацією польських ЗМІ, тут нібито діяло злочинне угрупування, яке займалося видачею шенгенських віз для осіб, яким заборонено в’їзд до цих країн.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нашо вона вам польша? Приезжайте в Россию,никакой визы не надо!
Відповісти
Шановні Панство,
Можливо Вам стане у пригоді стаття у Моніторі Волинському :)
http://www.monitor-press.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1123%3A2013-01-30-14-30-02&catid=54%3A2009-07-17-08-05-43&Itemid=205&lang=uk
Відповісти
Дякую. Невтішна інформація.
Відповісти
Останні новини
Консульство Польщі в Луцьку знову оскандалиться? ВІДЕО
04 лютий, 2013, 12:27