Луцькі депутати з труднощами виділили гроші на тролейбуси зі Швейцарії

Луцькі депутати з труднощами виділили гроші на тролейбуси зі Швейцарії
У рамках внесення змін до бюджету Луцька на 2018 рік депутати «викроїли» 2 мільйони гривень на придбання перших двох вживаних тролейбусів із Швейцарії.

Про це йшлося під час сесії Луцькради 28 березня.

Нагадаємо, за кошти міського бюджету обсягом 10 мільйонів гривень планують купити 10 тролейбусів, які списала "Суспільна транспортна компанія міста Б’єль" в Швейцарії.

Через ці плани міську раду пікетували працівники луцького автозаводу, який, як відомо, теж виробляє тролейбуси. Нещодавно п'ять тролейбусів купила Кременчуцька міськрада.

Однак "укропівська" більшість до своїх земляків та потенційних виборців не прислухалася і проголосувала за виділення 2 мільйонів на купівлю перших двох тролейбусів з Швейцарії.

Директор департаменту фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова після уточнення депутата Павла Данильчука зауважила, що на придбання тролейбусів оголосять тендер. Його проведе тендерний комітет виконавчого комітету.

Депутати зажадали почути більше інформації щодо вартості. Ігор Поліщук повідомив, що гранична вартість тролейбуса з доставкою становитиме 29 тисяч євро. Депутат зауважив, що оголосять тендер – мовляв, якщо хтось подасть вигіднішу пропозицію, то може без проблем брати участь.

Натомість Павло Данильчук хотів почути, чи буде брати участь у тендері фірма, чи безпосередньо муніципалітет швейцарського міста, звідки можуть приїхати тролейбуси. Опісля депутат Микола Федік засумнівався, чи досі тролейбуси належать муніципалітету швейцарського міста, чи таки якійсь фірмі–посереднику, яка й братиме учать у тендері.

«Це власність муніципалітету», - сказав Григорій Пустовіт, хоча напередодні народний депутат Ігор Лапін заявив, що тролейбуси викупила приватна фірма "Ратінбас".

Зрештою, у рамках перерозподілу бюджету кошти на перші 2 тролейбуси таки виділили, але з труднощами. Під час голосування за проект рішення "за основу" голосів вистачало, однак коли почали голосувати "в цілому", то було лише 20.

Лише після перерви депутати з "укропівської" більшості повернулися в залу і таки ухвалили рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка вартість нових тролейбусів Богдан Т70117 і Богдан Т90117?
Відповісти
Нехай собі пан Палиця купить і разом з поліщуком і пустовітом катаються тими тролейбусами.
Відповісти
яка ганьба
Відповісти
вартість 1 тролейбуса богдан - 9,5млн грн (зі слів поліщука), а швейцарського - 950тис грн. можна звичайно купити 2 тролейбуса для нашого міста на рік, але чи вирішить це проблему.. а 20 штук б/у?? тим хто критикує: чому ви не купуєте наші ланоси за 10тис у.о., а купуєте вживану іномарку в рази дешевшу?
Відповісти
Тролейбусам 21 рік, вони списані на металобрухт, знаючі про жорсткі норми в ЄС - не дарма встановлений граничний термін експлуатації. Метал перебуває під постійним навантаженням, за 21 рік має приховані дефекти, вірогідність аварій буде рости з кожним наступним роком у геометричній прогресії.
Тобто, швейцарці дбають про безпеку своїх жителів і виводять такий транспорт з експлуатації, а наша укропівська дерибанда має на меті лише дерибан грошей через схему з прокладкою і на безпеку лучан їм наплювати!
Відповісти
Мабуть потрібно зараз проводити референдум на рахунок тролейбусів.
Відповісти