Уряд не підніматиме ціни на газ до червня

Уряд не підніматиме ціни на газ до червня
Уряд продовжив спецобов’язки Нафтогазу на продаж газу населенню, а також залишив незмінним тарифи на газ для населення до червня 2018 року.

Таке рішення ухвалили на засіданні Кабміну 28 березня, - повідомляє «Громадське».

Кабмін продовжив дію постанови «Про затвердження Положення про покладання спеціальних зобов’язань на суб’єктів ринку газу» до 1 червня 2018 року.

Скасування спецобов’язків з 1 квітня є однією з основних вимог Міжнародного валютного фонду. Однак, як відзначають в уряді, переговори з МВФ щодо приведення ціни на газ до рівня імпортного паритету досі тривають, тому виникла необхідність продовжити дію обов’язків.

Підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів № 187 від 22 березня 2017 року, розроблена Міністерством економічного розвитку і торгівлі.

Згідно з документом, ціна розраховується на основі імпортного паритету. Уряд мав опублікувати цей показник ще 1 липня 2017 року. Замість цього 26 вересня 2017 року протокольним рішенням відклав дату публікації на невизначений термін.

Уряд вирішив відтермінувати оприлюднення ціни до узгодження механізму її визначення з МВФ та Європейським енергетичним співтовариством. До публікації рішення ціна залишиться на поточному рівні — 4,942 тисяч гривень за тисячу кубометрів без ПДВ.

За чинною методикою, якщо за підсумками року є відхилення +/- 10%, ціна на наступний опалювальний сезон повинна переглядатися.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.