Подарунки для пернатих: волинські школярі майстрували шпаківні

Подарунки для пернатих: волинські школярі майстрували шпаківні
Напередодні Міжнародного дня птахів до Лісівничого молодіжного центру, що знаходиться у Воротнівському лісництві, приїхали школярі, аби змайструвати для пернатих шпаківні.

Про це інформує прес-служба ВОУЛГМ.

Учні та педагоги Прилуцької ЗОШ, пам’ятаючи про те, що в цю пору року птахам не вистачає корму та місця для гніздівлі, разом із лісівниками вирішили змайструвати та розвісити будиночки для пернатих – шпаківні.

Практичне заняття з виготовлення «пташиних будиночків» провели для малечі працівники Воротнівського лісництва. Діти зацікавлено працювали і сумлінно виконували вказівки дорослих. Під час виготовлення жител для птахів діти дізналися багато нової та цікавої інформації про життя птахів рідного краю. «У шпаківні можуть жити не тільки шпаки, але й інші пернаті», – розповів школярам помічник лісничого Воротнівського лісництва Іван Демедюк.

В результаті плідної роботи дітей та дорослих пернаті Воротнівського лісництва отримали новенькі домівки. Частину виготовлених шпаківень юннати розвісять біля свого навчального закладу.

На цьому спілкування не закінчилося – координатор Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук провела екскурсію для гостей по студіях, що діють на базі Центру.

Діти отримали чимало позитивних вражень і задоволення. Та й сама акція минула для них, наче свято. Головне, що дітвора особисто переконалися: допомогти пернатим можна власними силами. На завершення зустрічі традиційно – смачний куліш та цілющий лісовий чай.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Подарунки для пернатих: волинські школярі майстрували шпаківні
02 квітень, 2018, 03:06