У волинській школі діти вчаться без їдальні, спортзалу й туалетів

У волинській школі діти вчаться без їдальні, спортзалу й туалетів
Без їдальні, спортзалу й туалетів: на Волині півтисячі школярів стали жертвами передвиборчих обіцянок.

У селищі Головне на Любомльщині понад 20 років мріють про нове приміщення для школи: майже півтисячі дітей туляться в шести аварійних приміщеннях, найстарішому з яких 60 років, розповідають ФАКТИ.ICTV.

В шкільному приміщенні обвалюється стеля, прогнила підлога, з вікон дме, туалети на вулиці, немає їдальні та спортзалу. Школярі мріють про нормальні умови для навчання.

Влітку 2012-го поблизу старої школи чиновники урочисто заклали капсулу під будівництво нової. Людей запевнили, що скоро дітлахи вчитимуться в безпечному приміщенні.

Будівництво школи закінчилося так і не розпочавшись. Це мала бути надсучасна триповерхова будівля з двома спортзалами, трудовими майстернями та їдальнею. Натомість на території закладу лише зрубали яблуневий сад та вирили котлован. На цьому роботи і завмерли.

У Головненській школі навчаються діти з чотирьох навколишніх сіл. Щороку кількість учнів зростає. Більшість людей обіцянкам влади не вірить, решта ще чекає.

«Проект школи я бачила, він у мене є – і зовнішній і внутрішній, це справді сучасна школа, де має бути два спортзали, актова зала, кабінетна система, відведено приміщення для молодших класів, залишається тільки її збудувати», – каже директор школи в селищі Головне Надія Савош.

На нову школу треба понад 40 мільйонів гривень. Мільйон виділив район, з якого 300 тисяч пішло на проект, трохи на котлован, а решту не витрачали, аргументуючи тим, що суми й так не вистачить. Чому будівництво починали, якщо знали про нестачу грошей, ніхто з освітян тепер не каже.

Нині закінчення будівництва вже не на часі, зізнаються чиновники, адже в області на продовження робіт чекають ще 9 довгобудів.

Коли дійдуть руки до Головненської нової школи – невідомо. Передвиборчий піар-хід так і залишився голослівною обіцянкою, зазначається у повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинській школі діти вчаться без їдальні, спортзалу й туалетів
05 лютий, 2013, 11:02