Поліція хоче встановити на Волині 500 відеокамер

Поліція хоче встановити на Волині 500 відеокамер
На Волині правоохоронці лобіюють створення 131 пункту відеонагляду. Для втілення цієї ідеї вони просять сприяння та фінансування в обласної влади.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, - повідомляє Волинська правда.

Про ідею з встановленням систем відеонагляду розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак. «З урахуванням вимог двадцять першого століття, нам дуже необхідні сучасні камери спостереження», – заявив він.

За словами Козака, поліцейські планують облаштувати 131 відеовузол, де буде встановлено близько 500 відеокамер. Наразі основна проблема в реалізації цієї ідеї – фінансування. Зокрема фірма з Маріуполя може встановити систему відеонагляду за 49 мільйонів гривень, а столична фірма – за 32 мільйони. Керівник волинської поліції уточнив, що схожі системи відеонагляду діють в багатьох регіонах і дають свої результати.

Депутат облради Костянтин Зінкевич зауважив, що такі новації потрібно впроваджувати поетапно, адже вони потребують значних інвестицій. «Ці камери нам потрібні кров з носа», – резюмував Сергій Козак.

У підсумку, депутати підтримали ініціативу правоохоронців. Комісія рекомендувала розробити програму встановлення відеонагляду на умовах співфінансування. Питання щодо встановлення системи відеонагляду заслухають на сесії обласної ради, яка відбудеться 4 квітня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Поліція хоче встановити на Волині 500 відеокамер
02 квітень, 2018, 21:43