Нардеп Мартиняк прокоментував «скандальні смітники»

Нардеп Мартиняк прокоментував «скандальні смітники»
Народний депутат України Сергій Мартиняк (на фото) заявив, що з весни відновить проект «Чисте село»: дасть волинським селам в оренду за 1 гривню сміттєві контейнери, надасть машину для вивозу сміття. Проте платити за вивіз сміття сільські громади повинні будуть самостійно.

Сьогодні нардеп говорить, що попереджав сільських голів: проект не постійний. Але оскільки селяни не зорганізувалися оплачувати вивіз сміття у подальшому, то довелося проект призупинити, - розповів Сергій Мартиняк 5 лютого журналісту Наталії Пахайчук.

Нагадаємо, «скандал зі смітниками» виник напередодні Нового року, коли фонд «Європейський вектор» Сергія Мартиняка забрав сміттєві контейнери із сіл, які брали участь у проекті «Чисте село».

Двома місяцями раніше Мартиняка обрали народним депутатом. Проект «Чисте село» працював на території виборчого округу, де балотувався Мартиняк.

«Ми встановлювали контейнери і забезпечували вивіз сміття. Це і є суть пілотного проекту «Чисте село». Ми попереджали сільських голів, що потрібно організувати оплату вивозу, бо це не може бути завжди і безкоштовно. Але сільські голови нічого в цьому напрямку не робили і довелося згорнути програму», - пояснює Сергій Мартиняк.

Також депутат каже, що іміджевими втратами не переймається:

«Просто я хочу щось змінити реально. Ніхто не казав, що змінювати легко, і ніхто не казав, що реформатор може мати гарний імідж. Його не люблять зараз, але потім його усі згадують».

«Я намагаюся донести, що потрібно самому щось робити. От за електроенергію усі платять. А чому? Тому що відріжуть. То виходить, що ми такі люди, що не можемо бути свідомими і не викидати те сміття через дорогу? Треба, щоб хтось «нагнув» і заставив щось робити».

«Я закликаю бути свідомими і робити добрі справи без примусу. Тому ми відновлюємо з весни наш проект. Сільські громади отримуватимуть від фонду сміттєві контейнери в оренду за 1 гривню, також фонд надасть спецмашину. Але люди мають самі платити за вивіз побутових відходів. Вже є сільради, що готові співпрацювати і я впевнений, що з весни участь у проекті буде брати ще більше громад».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як кажуть, "старо предание, да вериться с трудом")))
Відповісти
Правильний та стимулюючий підхід +100
Відповісти
Цього й слід було очікувати...
Відповісти
в сільських радах ще є договори на зберігання цих смітників, для чого було їх забирати?
Відповісти
А не виплати зарплати на фірмі - теж - "щоб змінити щось реально" ? А чорний нал - десь під 20% обороту? А як же держава, бюджет ? Сидячи в комітеті ВР - з питань підприємництва, можно не хвилюватися за перевірки податкової, Правда ?
Відповісти
який бюджет?????ти шо з дуба впав?????менш даси в бюджет,менше з нього вкрадуть!!!!!
Відповісти
А хто в комітеті з питань підприємництва ?
Відповісти
А я казав, пограється і поверне. Мабуть мені вже пора в школу. Щось я до дідька розумний став.
Відповісти
Правильно. І хто б в нас там що не говорив, людей потрібно стимулювати. Ось вам контейнери, ось вам машина. Ну зберіться ви громадою, оплатіть. Ні ждемо халяви. Краще в бруді, але задармо.
Відповісти
Вася є Вася. :)
Відповісти
Краще б сортувати сміття навчили.
Відповісти
А ще краще ви б самі навчилися прибирати за собою, а не жити по вуха в болоті
Відповісти
що там смітники, в школу парти дав,а стільці забув. чи не вистачило грошей.
Відповісти
Мартиняк - думає лише про гроші і про себе. Піариться. Яскравий приклад "із хама - пан" Хоча - дасть Бог - колись буде і навпаки. Має хоч хтось поставити його на місце - а його місце на смітнику.
Відповісти
... а ще на нарадах за закритими дверима я сама чула, що ми - "українське бидло. Ось іспанці - ото люди! А ви - бидло! Дітей треба віддавати вчитися за кордон, старих батьків - в дома пристарілих, щоб НІХТО не заважав бабло заробляти" А яка ненормативна лексика ллється з вуст "з хама пана" Мартиняка! Жесть! Браво!
Відповісти
Шановна Наталіє, як я розумію, ви аж надто цінний працівник для Товариства. Якщо ви така смілива панянка лити бруд на керівника в інтернеті, то вже напишіть своє прізвище. В результаті в нас буде на одного працівника менше, а у вас, можливо, кращий керівник і як результат - ніякого негативу.
Відповісти
досить кумедно вимагати назвати чиєсь прізвище, при цьому залишаючись "Анонімом"
Відповісти
А його діти де вчаться?
Відповісти
А взагалі в Сергія Мартиняка сім"я (дружина і діти) Є?
Відповісти
Прийшла весна, люди в селах готові платити за вивіз сміття гроші, а проектом «Чисте село» і не пахне...
Прохання до журналістів ще раз підняти цю тему
Відповісти
А чого ж перед виборами про оплату ніхто не говорив, а через місяць виборів забрав. Скажи що мусорки справу зробили, можна і забирати, а то на голів сільрад перекидає
Відповісти