На Волині очікують на атаки шкідників

На Волині очікують на атаки шкідників
Науковці, які працюють цими роками на Волині в зв’язку з масовим всиханням соснових лісів, прогнозують новий спалах агресії комах-шкідників.

Так, їх перший виліт за теперішніх погодніх умов очікується в другій декаді квітня, - повідомили у прес-службі Волинського облуправління лісового та мисливського господарства.

За словами директора державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист» Тетяни Касіч, взимку зазвичай, при низькій температурі, шкідники припиняють свою активність. Але слід врахувати те, що через погодні умов та помірний температурний режим, який спостерігався восени і на початку зими, вони довго харчувалися.Тому набрались сил і необхідних поживних речовин.

«Зважаючи на лісопатологічні обстеження в осінньо-зимовий період, ми можемо констатувати той факт, що ураження шкідника цього року буде ще потужнішим, ніж в 2017-ому. Він має другу стадію спалаху із 4-ох, тобто підвищується рівень небезпеки. У декілька разів збільшився його вихід, відповідно – збільшилися його так звані сім’ї, за рахунок чого збільшуватимуться і об’єми уражень», - каже Касіч.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині очікують на атаки шкідників
04 квітень, 2018, 22:00