«Війна на Донбасі змушує змінити доктрину розміщення військових частин в країні», – Тарас Пастух

«Війна на Донбасі змушує змінити доктрину розміщення військових частин в країні», – Тарас Пастух
У четвер, 8 лютого, Верховна Рада ухвалила проект закону №5027 щодо соціального та правового захисту військових та їх родин.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» документ підтримала, адже там закладено вирішення житлових питань підрозділів, котрі внаслідок подій на сході залишилися фактично безхатченками, - повідомили у прес-службі партії.

Народний депутат від «Самопомочі» Тарас Пастух розповідає: «Військовослужбовці, солдати, старшини, сержанти завжди розміщалися у казармі, службовому житлі, а офіцери мали можливість жити на орендованих квартирах. Але знищення більшості військових частин, у зв’язку з подіями на сході України, та розуміння, що наша загроза і ворог – це Росія, підштовхнуло змінити доктрину нашого захисту та перемістити частину військових частин із заходу на східні терени України. Відповідно, виник брак казарм у військових частинах».

«Завдяки тому, що ми нарешті виділили достатній фінансовий ресурс, Міністерство оборони почало будівництво цих військових містечок, казарм, – продовжує народний депутат. – Але сьогодні це призвело до того, що брак приміщень зробив фактично бездомними великі об’єднання, великі підрозділи, які сьогодні не мають постійних міст дислокації».
Законопроект №5027, підсумовує народний депутат, якраз дає можливість Міністерству оборони укладати договори про оренду житлових приміщень для солдатів, сержантів, старшин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Війна на Донбасі змушує змінити доктрину розміщення військових частин в країні», – Тарас Пастух
08 лютий, 2018, 14:40